avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1138 soluții astăzi
Forum Activitate asdffa

Activitate asdffa

Discuție Țeapă laptop
Am avut un laptop de vânzare. La un moment dat am găsit pe cineva interesat prin intermediul unui "prieten".
Am mers după laptop l-am dus la acel cineva, și am primit suma de 1000 de lei din totalul de 1400 la care eram înțeleși. Eu nu m-am văzut cu persoana la cine a ajuns laptopul deși știu cine este. Acest prieten al meu a zis ca restul de 400 mi-i va da ziua următoare, și tot asa a rămas de atunci, weekendul asta se împlinesc 2 săptămâni. Acuma are un comportament evaziv și refuza sa îmi răspundă la întrebare, și ma tot amână cu diverse motive, ba ca au fost muncitori ba ca nush ce... Și ca nu are bani. Întrebarea mea este : pot face ceva dpdv legal sa recuperez banii? De ex se aplica abuzul de încredere aici? Țin sa menționez ca nu au fost alți martori și nici camere de luat vederi nu știu dacă sunt în zona... Da, a fost o decizie stupidă sa am încredere, dar știți cum e, te gândești ca mai bine mergi pe mana unei cunoștințe decât sa îți iei ceva teapa pe net... Dar tot nu am scăpat... Oricum asta o fost o palma de la realitate și nu o sa mai am încredere în nimeni. Mulțumesc.
Salut.
Acum vreo 2 luni am fost prins afara de politie dupa ora 22, cand erau restrictii. Astazi am primit amenda prin posta. La locul faptei nu s-a intocmit PV, iar pe amenda pe care am primit-o prin posta scrie ca nu erau persoane acolo si de aceea nu s-a facut PV. Cum este posibil, sa amendezi o persoana care nu este acolo? Ce ar trebui sa fac? Are rost sa o contest sau sa o platesc direct? Multumesc!
Răspuns la discuția Confiscare Grinder
Aa... da... Inca o chestiune.... Acesti domni politisti nici macar nu s-au identificat cine sunt, de la ce sectie, numar etc... Poate influenta cu ceva?
Si daca cumva o sa fie ceva evenimente ulterioare, in care o sa fiu chemat pentru acest grinder, pot ataca decizia lor pentru ca nu a fost respectata legea, iar prin urmare, aceasta chemare va fi ca nefondata? Imi cer scuze ca pun prea multe intrebari.. Nu vreau sa am probleme cu domeniul penal(cam tarziu, stiu dar...) Inca un mic detaliu, toata intamplarea asta a avut loc intr-o localitate, mai mica (comuna) si politistii ne-au zis ca ei fac asta pentru sanatatea noastra, pe unul dintre ei il stiam... Se poate sa imi fi dat pace si sa incerce doar sa ma sperie incat sa nu mai fac asta, fiind un cetatean care muncesc, si nu sunt o pierde vara, plus ca nu am mai avut abateri de la lege... Va multumesc mult!

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Posibil sa nu se mai intample nimic, in mod legal trebuia intocmit PV de constatatre a infractiunii flagrante, probele sigilate, etc.

Nu, absolut nimic nu au scris domnii, si nici nu ne-au pus sa semnam ceva anume. L-au luat si atat.

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Nu s-a intocmit PV de constatare a infractiunii flagrante?

Va multumesc pentru raspuns. Vreau sa intreb doar, nu trebuia sa ni se ia declaratii sau sa fim dusi la sectie daca am fi fost suspecti? Sau nu au avut motiv temeinic pentru retinere, nestiind cu siguranta ce se afla in grinder? Ce ar trebui sa fac? Imi e cam frica...
Salut. In aceasta seara am fost prins afara cu inca 2 prieteni dupa ora 22. Ne-au identificat si perchezitionat si in urma acesteia, au gasit un grinder in masina, cu continut de marijuana (cantitate mica, praful ce ramane doar). Acesta era al meu, si mi l-au confiscat. Nu ni s-a luat nicio declaratie, sau dat vreo amenda, si nu am fost dusi nicaieri. Au plecat. La ce sa ma astept, ce se va intampla in continuare?