avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Activitate BEva87

Activitate BEva87

Buna ziua!

Din luna Aprilie a acestui an in blocul meu nu s-a mai afisat nicio lista de intretinere. Suspectand ca administratorul (care e si presedinte de bloc) se afla in neordine cu anumite lucruri si (un locatar sesizand Primaria si cerand o inspectie) temandu-se ca va ajunge si mai in neregula pe masura ce trece timpul, am tinut o adunare generala prin care am hotarat demiterea lui din pozitia de presedinte si administrator, am votat un nou presedinte, am ales comitetul executiv si cenzorul.

Cu toate acestea intampinam dificultati momentan, fiindca fostul presedinte (desi somat oficial) refuza sa predea banii, contul bancar, stampila, evidenta contabila etc. Ca urmare listele de intretinere nu s-au afisat nici pana acum.

Intrebarea mea este: Legea 196/2018 vorbeste despre un termen de 30 de zile de la data afisarii intretinerii. In cazul nostru listele sunt neafisate. Insa, in acelasi timp, vorbeste de 30 de zile de la termenul scadent - dupa care incep sa curga penalitatile stabilite de asociatie. In cazul nostru se vor putea percepe penalitati inca din luna Iunie (adica 30 de zile de la data scadentei sumei de plata inca neafisate din Mai), de exemplu? Nici macar nu stim cat am fi avut de plata pe lunile respective, ca nu ne-a calculat nimeni sumele. Sau penalitatile vor incepe sa curga la 30 de zile dupa data afisarii primei liste (care va contine sumele cumulate pe Mai, Iunie, Iulie, August)?

Multumesc anticipat!
Nu stiu daca avem, fiindca, desi Legea asa prevedere, niciunul dintre membri comitatului executiv si nici cenzorul (daca exista) nu apare pe tabelul de intretinere, nu exista nicio alta semnatura in afara de a presedintelui (care, repet, e si administrator), iar cand i-am cerut sa imi trimita acte referitoare la situatia asta a facut abstractie de cererea mea. Apartamentul face parte dintr-o masa succesorala, iar judecatoria, desi mi l-a atribuit in prima instanta, l-a trimis in tribunal cand am facut apel referitor la expertiza imobiliara. Nu a atacat niciuna dintre parti atribuirea apartamentului mie, dar, fiindca tribunalul nu a terminat cu el, presedintele/administratorul se prevaleaza de faptul ca nu sunt inca proprietara apartamentului si are impresia ca nu trebuie sa imi raspunda la niciun fel de cerere fiindca sunt doar locatar si nu fac parte din asociatia de proprietari.
Desi Legea nu ii permite, administratorul meu de bloc este si presedintele asociatiei de proprietari, asa ca tot lui i m-am adresat in insasi calitatea de presedinte pe care o are. Nici nu m-a bagat in seama. Nu a modificat numarul de persoane, nu a oferit niciun document din ce i-am cerut. Ar fi avut voie sa fie si presedinte si administrator (cum am vazut in Lege) doar daca asociatia avea 10 sau mai putin de 10 apartamente, dar noi avem ~30.
Va multumesc frumos pentru raspuns! Faptul ca de aproape un an de zile ma sileste sa platesc intretinerea pentru doua persoane (desi eu locuiesc de una singura si desi nu are absolut nicio dovada ca in casa asta ar locui vreo alta persoana in afara de mine - i-am si declarat in scris numarul de persoane care locuiesc in apartamentul acesta [anume 1]) poate fi considerat ca si-a insusit in mod nedrept sume de bani pe care le-a folosit in interes propriu?
Buna ziua!

As dori sa stiu daca administratorul unei asociatii de locatari este functionar public si daca, facand abstractie cu buna-stiinta de cotele de apa (in fiecare luna) pe care i le declar si obligandu-ma la plata unor sume din ce in ce mai mari se face vinovat de abuz in serviciu si vreau sa stiu daca aceasta se subscrie formei continuate.

Multumesc!
Va multumesc pentru raspuns, dar, nu stiu de ce, cred ca priviti foarte superficial niste amenintari cu moartea si un mediu care le permite sa se desfasoare. Nu stiu ce "cred eu", dar sunt destul de convinsa ca o reclamatie ar duce cel putin la o ancheta penala, daca nu la mai mult. Indivizii care ameninta pe altii cu moartea sunt un pericol pentru societate, fiindca nicio persoana normala la cap nu te ameninta cu moartea in niciun fel de conditii, asa ca nu se stie niciodata cand persoanele respective pot face pasul peste spatiul virtual si cand pot ajunge sa isi puna in practica amenintarile (trecand peste faptul ca insasi amenintarea in sine e menita sa produca o stare de disconfort si temere persoanei amenintate, iar asta nu e putin lucru). Organele de cercetare penala sunt silite sa investigheze faptul macar. Autenticitatea probelor administrate poate fi stabilita prin expertiza tehnica, fiindca altfel putem arunca mai nou la gunoi orice fel de probe in baza carora se face o reclamatie penala - ele fiind (dupa parerea dumneavoastra) supuse aspectului circumspect ca ar fi generate de vreo inteligenta artificiala. Logurile cu pricina se afla atat in calculatorul meu personal cat si in serverul lor - si chiar daca au ei acces la serverul web si sterg lucruri de-acolo, ele inca raman in backup. Nu mai pun la socoteala ca, daca ar face pasul asta, s-ar face vinovati de tentativa de distrugere a probelor si cred ca si de favorizarea infractorului (daca incearca sa zadarniceasca urmarirea penala prin stergerea probelor respective). Cand cineva te ameninta cu moartea nu ii dai doar block si, gata, "iti ocupi timpul cu ceva mai util", fiindca asta inseamna sa bagi capul in nisip ca strutul si sa te prefaci ca pericolul nu exista doar pentru ca nu vrei tu sa il vezi. Pericolul trebuie indepartat si orice fel de infractiune trebuie pedepsita ca atare.

Inca o data multumindu-va pentru replica, nu mi se pare ca ati avut abordarea unui avocat in gandurile pe care le-ati exprimat. Va doresc o aceeasi seara placuta!
Buna seara!

De cativa ani sunt membra unei comunitati virtuale de tip real-time chat din Romania. Fac din start precizarea ca acest chat este unul privat, detinut de un proprietar pe un domeniu personal. Cu toate acestea mentionez faptul ca, macar in ceea ce priveste aparenta, chatul invita orice persoana sa i se alature si sa devina membru. Site-ul web asociat chatului prezinta o pagina cu un regulament de functionare a comunitatii, intre care punctele de interes mi se par urmatoarele:

1. Actiuni tip injurii, comportament abuziv

- Injuraturile sau jignirile de orice fel, precum si rasismul sau discriminarea minoritatilor sexuale sunt interzise pe #NumeChat. (Pedeapsa: Ban 2h)

- De asemenea, este interzisa postarea pe camera de chat #NumeChat a informatiilor personale despre alti participanti la chat (nume, poze, date de contact), indiferent daca acestea se pot gasi in spatiul public sau nu. (Pedeapsa: Ban 2h)

2. Folosirea acestui chat/server este un privilegiu si nu un drept!
Accesul la acest server/chat poate fi restrictionat pentru orice abatere de la regulament !

Ca urmare, desi este un chat privat, se specifica in clar ca accesul la server poate fi restrictionat numai abateri de la regulament, nu discretionar. In ceea ce priveste comportamentul abuziv fata de care regulamentul dicteaza ca trebuie luate masuri... comportamentul respectiv abuziv se intampla de ani de zile acolo si este lasat sa se intample sub ochii administratorilor care ar trebui sa-l sanctioneze. Nu doar ca nu il sanctioneaza, dar il incurajeaza constant. Persoanele care injura, hartuiesc, discrimineaza etc sunt protejate, li se tolereaza tot soiul de astfel de actiuni, iar persoanele agresate sunt eliminate sistematic in mod abuziv - chiar daca ele nu recurg la aceleasi mecanisme odioase cand replica agresorilor. Toate actiunile despre care regulamentul pretinde ca ar trebui sanctionate se petrec constant.

Una peste alta inteleg ca nimeni nu ma obliga sa intru acolo, dar cum am ocazia sa o fac si, pentru anumite persoane din comunitatea respectiva (persoane civilizate si politicoase) imi place sa o fac, am continuat sa intru. Nu stiu daca exista posibilitatea sa reclam simplul fapt ca operatorii de pe chatul respectiv nu respecta regulile chatului. Insa de cateva zile (cam o saptamana) am inceput sa primesc amenintari cu moartea de la un utilizator, iar asta este infractiune. Amenintarile sunt in forma continuata, nimeni dintre administratori nu a luat masuri impotriva utilizatorului cu pricina, nimeni nu l-a reclamat (desi banuiesc ca e datoria lor sa reclame cand astfel de infractiuni se petrec sub ochii lor), ba mai mult, tot pe mine m-au exclus repetat cand am spus ca voi reclama penal utilizatorul respectiv.

Utilizatorul in cauza foloseste o adresa IP statica, asa ca poate fi identificat cu usurinta. Adresa IP la care administratorii site-ului au acces. Ca urmare va rog sa imi spuneti in ce masura este fezabila reclamatia impotriva utilizatorului si a administratorilor chatului.

Va multumesc anticipat!
Buna ziua!

Sunt mostenitoarea sezinara a unui apartament in care locuiesc din anul 2018. Prima Instanta mi-a atribuit acest apartament in dosarul de succesiune si, ulterior, am facut apel strict pe expertiza evaluatorie care a fost condusa pe el. Niciun dintre parti nu a contestat atribuirea bunurilor imobile in sine (intrucat in aceasta privinta ne-am inteles).

Asociatia blocului in care apartamentul meu se afla are o gramada de probleme (fie neglijenta, fie coruptie) care, fiindca Presedintele Asociatiei (care se intampla sa fie si Administrator - desi Legea ii interzice acest lucru, dat fiind in ca in Asociatia noastra exista 30 de apartamente) refuza sa le solutioneze, imi produc o gramada de neplaceri. Mi-a adaugat persoane in apartament care nu exista (eu locuiesc de una singura si am dat in scris o declaratie cu privire la numarul de persoane din apartamentul meu - declaratie de care domnul Presedinte a facut, pur si simplu, abstractie), imi trece in plata niste sume care nu corespund numarului de metri cubi de apa pe care ii consum (suspectez ca, desi ii dau citirea la timp, ma trece pe pausal - si nu avem nicio dovada a darii cifrelor pe care le comunicam, fiindca ni se cere "sa lasam citirile in cutia postala a administratiei" - nu exista o semnatura pe cifrele alea in vreun tabel, nu putem demonstra la ce date am dat citirile si asa mai departe), imi adauga restante lunar in ciuda faptului ca pot dovedi cu chitante ca am facut transferul de sume mentionate in intretinerea lunara (ba uneori am transferat chiar si-n plus din greseala), refuza sa imi treaca numele in coloana "proprietar" si, desi, tehnic, apartamentul inca este pe numele tatalui meu decedat, nu trece nici numele lui, ci numele mamei mele (care nu are nimic a face cu aceast apartament si care are o cota parte mai mica decat mine sau sora mea din succesiune si, deci, si din acest apartament - trecand peste faptul ca, asa cum am spus, in proces ne-am inteles ca apartamentul acesta sa imi revina doar mie), iar acum am descoperit si ca dansul, ca Presedinte si totodata Administrator, isi mareste de pe o luna pe alta salariul cu 550 Ron (fara sa prezinte la avizier vreo hotarare a unei Adunari Generale sau acte justificative in baza carora a facut aceste mariri) si isi reduce orele de incasare plati la o singura zi din saptamana, pe perioada a doar doua ore. Sunt multe alte ilegalitati care se petrec, dar ma opresc aici.

Am contestat anumite tabele de intretinere, i-am trimis contestatiile cu continut declarat si confirmare de primire, am dovada ca dansul a ridicat ceea ce i-am trimis. Cu toate acestea nimic nu s-a schimbat in urmatorul tabel de intretinere - el preluand drept "restanta" din vechiul tabel aceleasi sume pe care domnia sa le "decretase".

Am facut sesizare catre Primarie si mi s-a raspuns ca dansii considera ca "fiind mostenitoare sezinara nu indeplinesc conditiile sa solicit vreo inspectie la adresa Administratiei". Avand in vedere ca apelul ar putea sa mai dureze (din moment ce stiu ca voi fi nevoita sa fac in continuare obiectii si asupra expertizei efectuate in apel) as vrea sa stiu cum pot adresa problema cu care ma confrunt. Este evident ca nu pot astepta pana la finalizarea apelului, fiindca aceste cifre pe care domnul administrator le vehiculeaza ilegal in tabelele de intretinere ameninta sa ma afecteze in foarte scurt timp. Va rog sa imi oferiti o opinie in privinta directiei in care ar trebui sa ma indrept.

Va multumesc anticipat!