avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Activitate stadiana

Activitate stadiana

Buna ziua, multumesc pentru raspuns! Nu am mentionat ca nu am momentan acces direct la acea curte - pot sa intru fie pe o cale de acces privata situata pe terenul vecinului (o fabrica) sau as putea sa construiesc o scara exterioara. De asemenea, vecinul de la parter care are tot terenul in folosinta, il are in folosinta de cand era chirias , chiar inainte sa cumpere pe legea 112, acesta fiind singurul cu acces direct in curte din camerele sale de locuit. Impiedica acest lucru obtinerea dreptului de proprietate? Multumesc!
Buna ziua!

Am un apartament cumparat pe legea 112 si curtea in folosinta, platesc chirie la afi. Se poate intabula acest drept de folosinta? Ce acte sunt necesare? Multumesc!
buna ziua,

Locuiesc intr-un apartament cumparat pe legea 112, la etajul 1 al unei vile. Vila are o curte care este data in folosinta proprietarului de la parter de catre AFI, eu navand contract de inchiriere pentru acea curte. Spuneti-mi va rog daca in baza legii 87 pot primi si eu in proprietate, in cota indiviza, parte din acea curte. Multumesc!
Buna ziua! Vreau sa cumpar un apartament la parterul unei vile. Apartamentul a fost cumparat in baza legii 112, si proprietarul are in folosinta exclusiva curtea, platind chirie la AFI. As vrea sa stiu daca , ca nou proprietar al apartamentului, pot intra in proprietatea exclusiva a curtii cf legii 87/2020, sau daca in momentul initierii procedurii de punere in proprietate au si ceilalti proprietari din imobil dreptul la o cota din aceaasta curte. Mentionez ca accesul in curte se face doar prin apartamentul vizat de mine, sau printr-un drum de servitute pe terenul vecin. Nu exista acces direct din strada in curte.

Multumesc!
buna ziua, vreau sa cumpar un apartament intr-o casa interbelica. proprietarul are si curtea inchiriata / in folosinta exclusiva de la afi. as vrea sa preiau si acel contract o data cu cumpararea apartamentului - ce acte sunt necesare si care este procedura de preluare a dreptului de folosinta? mentionez ca momentan am vazut doar plata chiriei si a unui impozit si nu si contractul pentru acest teren. multumesc!