Bun, si sa zicem ca azi m-am angajat la o firma cu salariul minim pe economie. Luna viitoare executorul isi da seama ca lucrez si eu. Ca sa puna propire pe salar ce ar trebui sa faca? Trebuie sa faca un alt dosar si sa ceara judecatoriei incuviintare de executare silita, judecatoria accepta cererea, ca sa puna in aplicare executarea trebuie sa ma anunte si pe mine si pe urma isi recupereaza banii de la firma. Sau pur si simplu face dosar ma anunta pe mine si cere firmei sa ii vireze bani pana se achita toata datoria?
Pai domnul executor a facut acte de executare catre o firma la care eu nu mai lucrez. Genul asta de acte de executare. Ce vreau eu sa stiu este daca executorul se mai poate folosi de incuviintare data de judecatorie in data de 01.03.2013. Nu vreau sa ma dau scapat, vreau sa stiu ce poate face executorul in continuare.
Reformulez. Daca dosarul facut de executor nu a dus la recuperea datorie, pentru ca nu mai lucram la locul cu pricina, executorul poate face un alt dosar in baza incuviintarii din 01.03.2013, azi 16.01.2014?
Dosarul era facut pentru o firma la care eu nu lucram. Nu stiu unde se gandea executorul cand a facut dosarul. De asta nici nu am cerut intreruperea executarii silite. Cei de la firma cu pricina au trimis raspuns executorului ca nu lucrez la ei. Si de atunci nu s-a mai intamplat nimic.
Intrebare:
Daca incuviintarea executarii silite a fost data pe 01.03.2013, executorul m-a insttintat pe data de 01.05.2013 ca ma executa silit, dar nu facut nimic in acest sens pana la 15.01.2014 , mai poate sa intreprinda ceva folosinduse de incuviintarea de pe 01.03.2013? Indata se face un an de la incuviintare.
As mai adauga ca am facut contestatie la execuatere inregistrata pe 01.06.2013, fara a cere anularea executarii, nu am platit nici o cautiune sau taxa de judecare, contestatie respinsa pe 01.11.2013 ca tardiv formulata.
Il oprea ceva pe executor sa recupereze banii de la mine?
Ce inseamna cand primesc o citatie si pe ea este specificat cu bold ca sunt chemat in instanta "Cu copie intampinare si inscrisuri"? mai trebuie sa ma prezint personal, sau e de ajuns sa depun instiintare si inscrisuri la dosar?
Dupa cat timp se prescrie o datorie catre o banca si de cand incepe sa curga acest timp?
Daca pe cerea de elibere credit, datele de identificare nu sunt corecte, cererea mai este valabila? Mai exact, cartea de identitate are termenul de valabilitate expirat.
Raspunsul celor de la CAS:
"""""""""""""
----- Forwarded Message -----
From: Relatii Publice <relpub@cassv.ro>
To: ************************@yahoo.com
Sent: Wednesday, January 23, 2013 9:56 AM
Subject: Raspuns CAS Suceava
Buna ziua.
Conform Normelor de aplicare a OUG 158/2005, sectiunea 5, art.52, poate beneficia de indemnizatie pentru ingrijirea copilului bolnav, optional, unul dintre parinti, daca solicitantul indeplineste conditiile de stagiu de cotizare prevazute (o luna).
Comp. Relatii Publice
________________________________________
Bun. Ce fac mai departe?
Am consultat echipa de avocati de la firma unde lucrez. Au zis ca medicul de familie e nebun.
Cei de la resurse umane au zis ca nu e primul caz cand se ia concediu medical, cod indemnizatie 09. Si a fost acceptat de cei de la CNAS.
Ce pot face unui astfel de medic de familie? Cum imi pot adjudeca drepturile legale?
In afara de a-l lasa in pace. Toti mi-au recomandat sa imi schimb medicul de familie. Dar daca dau peste alt prost informat? Unde se poate pune un punct?
Final nefericit.
Medicul de familie mi-a dat concediu medical, cod indemnizatie 01, pentru 3 zile lucratoare. Cica ma doare spatele. !?!?!?!? Asa zice medicul.
Pentru cele 3 zile date de medic, eu mi-am luat concediu de drept pentru 2 zile.
Si a treia zi am mers la lucru.
Un sfat ve rog.
Cum imi pot recupera cele 2 zile de concediu de drept si banii d-ati persoanei pentru a sta cu copilul in ce-a de a treia zi?
Ca sa nu mai zic, practic m-a facut prost in fata, desi stiam legile care se aplica acestei situatii.
Please help!!!!!