Dar imi poti spune te rog tu cum ai face daca ai fi in locul meu:
1.ai taia tevile si ai astepta sa te actioneze ei in judecata pentru distrugere si neplata calduri (de care nu mai beneficiezi, prin eliminarea tevilor)
2.nu ai distruge instalatia si ai plati si ai plati chiar si caldura(neexistenta), dar i-ai actiona in instanta pentru ca nu te lasa sa te debransezi, ai informa OPC de serviciile proaste, ai solicita audiente saptamanale la primar, director general RADET, ai depune o cerere catre primarie pentru a desfasura pasnic o greva a foamei in fata RADETULUI.
3 ai taia tevi si ai actiona in instanta pe toti asociatie, RADET, PRIMAR, PRESEDINTELE ROMANIEI, parlament toate alea.
4. ai vinde si ai pleca intr-o tara cu drepturi, legi, justitie, etc.
Te rog pe tine sa-mi raspunzi pentru ca daca as intreba un avocat mi-ar spune sa actionez in justitie chiar daca procesul ar dura 1 zi. Si asta pentru ca mi-a cazut fisa in al 9-lea cias, ei mi-au calculat anexa nr. 1 la nivel de scara F(cu cifrele aferente doar scari mele) au omis cu buna stiinta sa foloseasca sumele totale(adica intreg blocu)ca asociatia din care fac parte e pe intreg blocu nu pe scara F(uitandu-ma acum in date 3, 5 apartamente la o scara de 10 apartamente =35% laaceasta suma debransarea era conditionata de plata lucrarilor+ suma recontorizari, dar la valoarea blocului adica 60 de apartamente, as avea procentajul super favorabi de 5,8 (fara nici o cheltuiala si nicirestricti amintite de RADET ) FRATILOR UITATIVA BINE IN ACTA CA NU E DE GLUMIT CU ASTIA(MA INTREB CATI DINTRE VOI AU PRIMIT REFUZU PE MOTIV CA NU SUNT DEBRANSARI IN IMODILUL DUMNEAVOASTRA DAR DE FAPT E DOAR SCARA DE CARE APARTINETI, VERIFICATI TOTALUL APARTAMENTELOR) Ca orice e posibil multumesc pentru sfaturi intelegere si rabdarea de care a-ti dat dovada. Astent cu nerabdare ziua de maine, as pleca de acuma sa fiu primul la usa RADETului. Ore ce vor mai debita ?
E buna gluma da trebuie sa mai si glumin in astfel de situati. Dar eu totusi nu inteleg de ce in ami precedenti se apela la o societate de proiectare neutra acestui contract de energie, iar azi cica le scrie un X care nu stim cine e si isi asuma dreptul de evaluator(din cadru RADETULUI si a asociatiei parti contractuale), punand si inscrisul ca aceste date sunt declarate pe propia raspundere. Pe cine dau in judecata la o adica?
As vrea sa stiu daca pot apela la o societate de instalati sanitare specializata (fara RADET), care sa efectuieze o debransare in conditi tehnice(punand aerisitoare, bay-passuri, etc. Evident raspunderea civila imi revine, societatea suportand doar garantarea lucrari. Dupa operatiunea aceasta ce voi suporta? pentru ca plata energiei nu cred ca mai poate exista(780 RON pe 6 luni in anul 2007-2008). Dar in2008-2009 va fi mai mare, acesti bani cred ca ii pot redirectiona la un buget de rezerva pentru eventualele procese.
Eu nu am avut intoata viata nea nici o amenda, dar mite proces cred ca e grosnica treaba asta. Ce sa fac sa accept sa fiu mintit in continuare si sa platesc 2 servici pentru acelaci lucru(unu de proasta calitate- inexistent numit RADET)
Sau sa ma transfor si eu intr-un infractor(sa modific o instalatie fara acordul RADETULUI) nu vreau sa supar pe nimeni am traiit in buna intelegere cu vecini de cand ma stiu i-am ajutat de fiecare data cum am putut(cu bani, servici fara sa cer nimic ).I-am inteles ca nu-si pot permite o cheltuiala cu schimbarea tevilor, dar eu nu am caldura de la RADET.Pentru uni e simplu exista o lege care ii obliga sa-mi deschida usa pentru a schimba teava se poate da o sentinta executorie (spune RADETU) dar eu raman cu vecini care imi vor reprosa toate viata ca le-am distrus zugraveala, concediile si pe deasupra i-am lasat si fara bami. Nu era mai simplu sa ii oblige direct RADETU si sa-mi pastreze anonimatu?
De ce m-au pus sa investesc intr-o alta sursa de caldura(regula debransari) daca nu imi acorda acest drept de depransare?Pentru ca ei gasesc tot felul de piedici ba isi pernit sa si jigneasca(numindu-ma in scris restantier).
Cum e posibil sa dispara corectitudinea, onoarea, cinstea si sa fie promovata infractionalitate, minciuna, incompetenta
unde traim? De 10 de ani lucrez peste hotare, ma lupt cu neincrederea strainilor in cetatenii romani (dar nu m-au jignit nici o data precum biroul FUI al societati RADET). Am lucra cu zeci de natiuni in diferite state numai cuvinte de multumiri am avut( greci mi-au spus ca eu nu sunt roman- pentru ca am fos prea corect) toti ne confunda cu acei cetateni care isi bat joc de statutu de roman. NU SUNT PATRIOT, NU MAI CRED IN ASA CEVA DE LA REVOLUTIE, dar nu pot nega faptu ca m-am nascut intr-o tara atat de frumoasa prin natura ei, alte tari sunt cu mult sub noi la capitolul asta. Nu vreau sa plec de aici, doresc sa schimbati si sa aplicati legile cu care va laudati bomnilor avocati, judecatori, magistrati. Cand vor intelege acesti infractori ca trebuie sa respecte legea?ca altfel vor avea de suferi cu adevarat, nu doar pe hartie.
domnule eu am citat documente oficiale cu care RADETU a lucrat in ani precedenti, dar azi constat ca scara mea creste de la an la an.Chiar credeti ca suprafata se modifica precum omu? Sau matematica se schimba de la an la an? Eu de 5 ani stau la 4 din 4 .Anu trecut era 122,10 anu asta e 130,04. RADETU nu calculeaza pe etaje (de contorizarea e la subsol nu am contoar pe etaj deci e pe scara cum ar trbui ) . Iti multumesc pentru raspun da nu mai convins(sau nu se potriveste cu situatia mea)
nu va suparat pe mine ca intervin. Ati afirmat ca numai RADETU poate da si face debransari, e un lucru adevarat. dar ati uitat ca ei nu vor sa-si piarda frumoasa subventie de incalzire de la stat+ bani nostri. Cine ar fi prostul ala sa spuna ca am dreptul la debransare(sa plec daca nu mai vreau serviciu asta)?
Domnule draga stiai ca in contractu dintre ei si asociatie e prevazu si faptul ca se gandesc la securitatea clientului si au obligatia sa faca lucrari de rezistenta a instalatiei (reinoire a tevilor vechi de 35 de ani) evident contra cost. Dumneata iai vazut? Eu nu. Se spune ca agentul poate atinge si 90 grade. Nu as dori la nimeni sa fie oparit in timpul somnului. Si nici sa se judece cu vecini pentru cheltuieli de reparati. Va anunt ca RADETU nu are nici o raspundere in privinta tevilor si a caloriferelor. Chia si asociatia se da la o parte la astfel de situati. Unde traim? Unde am ajuns ? Sa ne certam intre noi ca ei sa petreaca prin zone mai civilizate(europene)
Dar eu sunt deja in asociatie, platesc intretinerea la ei toate alea. Ca sa ies din aceasta asociatie trebuie sa ma judec? Mentionez ca eu muncesc in afara tari noastre 11 luni pe an. Asta mar obliga in eventualitatea unui proces sa renunt la munca pentru a avea timp de judecat ori sa pierd procesu prin neprezentare. Ce e de facut?
am pus cererea de debransare(copie+original) in prezenta sotiei care a fotografiat momentu sa-l am amintire(31.07.1008)
raspunsu nu a intarziat sa apara, la data de 21.08. 2008 am primit raspunsu...... surpriza nu se aproba pentru :
1. documentatie specifica incompleta la pct A2-A2.1(aceste puncte referitoare la existenta unei alte surse de caldura- eu am crezut ca se poate demonstra ca am gaze+centrala cu contractul de la gaze+ procesul de functionare. dar ei nu cica trebuia si avizul de racordare=D>). De eu cind plec la munca afara ma uit si semnez contractu de munca nu biletu de avion.
2 datele din anexa 1 referitoare la punctul S5(suprafata radianta a scari) sunt eronate (eu am gasit aceste date intr-o adresa trimisa de o firma de proiectare catre asociatie pentru a incheia contractul cu RADET)la mine S5=122,10-29,95=92.15 29,95 reprezentand deblansari anterioare la ei S5=100,09m2
recalculez totul(scara A=114,50,B=114,50,C=126,70,D=114,50,E=114,50 si F=122,10) si descopar ca suma totala a blocului e aceiasi 706,70 in documentu meu iar in contractul de energie aflu ca scA=114,73, B=114,73, C=117,73, D=114,73, E=114,73 si F=100,09+29,95=130,04 total 706,69. Dupa cum se vede scara mea are la ora actual 130,04(mentionez ca pe scara F sunt 3 apartamente de 4 camere si 7cu 3camere, iar la scara C 4 cu 4camere si 6 cu 3camere) Unde e eroarea? La mine sau la ei? nu cunva o jumatate de apartament sa mutat in plata scari F? Cica sa facut echilibrarea hidraulica a instalatiei ramase( ca alfel sar fi prabusit blocul)
3. Avand in vedere faptul ca marimea suprafetei radiante deconectata(existenta+solicitanta)reprezinta mai mult de 20% din totalul suprafetei initiale, adica 33.61%, nu se aproba deconectarea decat in conditiile in care Asociatia de Proprietari accepta sa realizeze redimensionarea bransamentului si sa monteze aparat de masura(contor) in conformitate cu redimensionarea realizata(care va urma sa o faca, daca vor vrea), pe cheltuiala proprie.
am spus ca o voi suporta sa inceapa lucru dar nu cica trebuie calculat lucrare ,trebuie informata asociatie ca e posibil sa schimbe contuaru care e la vreo 70 de milioane si vorbe de speriat copii mici.
4.va aducem la cunostinta si faptul ca nu sunt indeplinite conditiile din Anexa 2(Aviz financiar RADET), deoarece nu ati achitat cota parte din restanta, stabilita de biroul FUI(BIROU DE FACTURARE RADET)
Eu la data de 31.07.2008 aveam intretinerea platita(29 ale luni) catre asociatia de locatari de care apartin. va aduc la cunostinta ca nu am semnat nici un contract, conventie, acord si nici nu am inprumutat bani de la RADET. Atunci de unde restanta? eu catre caseria RADET nu pot plati decat valoarea cereri de debransare(pe care am achitato 10 ron)
Sau mai nou in Romania se poate factora SPAGA(FOLOASE NECUVENITE).Prins LA MIJLOC BIROUL FUI nu are amabilitatea de a se scuza, ba chiar ma obliga sa ma prezint cu o DECLARATIE de la presedinta blocului din care sa reiasa ca sunt un bun platnic, o persoana amabila, un vecin cuminte, etc :O
Cat sa mai suport umilinta asta? Ce mai poare urma? Oare ma vor trimite la politia judeteana sa cer o dovada ca sunt posesoru carti de indentitate? Oare imi vor cere un examen pshiologic din care sa reiasa ca am discernamat si sunt apt pentru a avea proprietate? SAuni TRAITI MAI BINE? Va salut pana nu ma baga RADETU la nebuni
nu cred ca e vorba nici de garnitura nici de contuar (us echo care constat din documentatia tehnica ca are o sensibilitate mult mai mare decat tot RADETUL la un loc) ci pur si simplu se incearca blocare prin intimidarea partilor inplicate(asociatie, persona mea + personele debransate pana in 2005- cica vor contribui si restul bebransatilor:-/
Mentionez ca am cerut o audienta la INALTIMEA SA Domnul Director RADET CONSTANTA, iar ilustrul nostru distins domn este ocupat toata saptamana, deci inca o saptamana pierduta (asta avand in vedere ca timpul de debransare e limitat, rezulta apa trece bolovanu de mine ramane cu marea dezamagire dea nu reusi nici anu asta =adica a 3 nereusita in decurs de 2 ani). Ce justitie mar putea condamna in halul asta la 3 ani de pedeapsa(plata a 2 surse de caldura 780 RON RADET in 6 luni nimai caldura inexistenta(pentru ca tevile vechi nu-i pernite agentului sa urce la mine) si 602 RON gaze -caldura, apa calda si aragaz. Exista gipies pentru agenti termici? Dar tevi wireless prin care sa circule agentu -asta pentru ca vecini mei nu au vrut sa schimbe tevile normale. Vedeti nu am avut alta posibilitate decat gazul. Acum de ce trag de mine, -unde au fost cind ma rugam de vecini? Acum se gandesc ca au pierdut ? ce fac pentru mentinerea clientilor?
Locuiesc intr-un apartament proprietate personala la ultimul etaj si am facut demersuri la RADET prin care am solicitat debransarea, avand instalata o centrala pe gaze in apartament (avand acordul scris al Asociatiei de locatari si al tuturor vecinilor de pe scara si indeplinind toate conditiile inclusif cele financiare =am platit datoria+penalitatile asociatiei, comise de alti #-o ). iar raspunsul este negativ, pe motiv ca trebuie redimensionat contoarul scarii si asociatia nu a venit cu un raspuns clar daca suporta cheltuiala sau nu. Dar mentionez ca am obtinut acordul scris al asociatiei , acum dece e nevoie de inca un raspuns din partea asociatiei? Ma poate obliga sa suport cheltuiala cu redimensionarea contoarului?:O
ce se va intimpla cu contoarul vechi?
Nu putem sa actionam in grup inpotriva acestei legi? Si eu vreau sa scap de ei si nu pot. M-au facut restantier peste noapte iar eu am chitantele la zi platite (chiar in avans 19.08.2008), inclusiv datoria asociatiei (platita de mine si facuta de fosta presedinta). Acum trebuie sa alerg din birou in birou sa demonstrez ca totul a fost platit , dar raspunsu e nu se aproba cererea.
Cate persoane pot face sa pice o lege? Chiar nu putem amenda aceasta incalcare a libertati