avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vreau sa ma debransez si nu sunt lasat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vreau sa ma debransez si nu sunt lasat

Stimate doamnelor si domnilor,

Locuiesc in Focsani si la noi exista o societate monopol care asigura furnizarea apei calde si a energiei termice. De curand insa datorita faptului ca au datorii foarte mari la furnizori au oprit furnizarea apei calde si au amenintat ca daca cetatenii nu-si platesc facturile nici la iarna nu vor da drumul la caldura. Pe de alta parte este aproape imposibil sa te debransezi de la ei, documentatiile pe care le vor ei costa pana la cateva mii de Euro si chiar si asa nu aproba. Intrebarea mea ar fi daca nu exista vreo lege, romaneasca sau europeana, care sa-i oblige sa accepte oprirea furnizarii serviciului, respectiv apa calda si energie termica, datorita neonorarii obligatiilor lor. Eu sunt cu plata la zi dar nu primesc apa calda.
Este un cerc vicios, pentru ca ei nu vor sa faca contract direct cu mine ci numai cu asociatia de propietari si majoritatea vecinilor vor sa ramana in continare in sistemul centralizat pt. ca nu au bani de centrala. E ceva extrem de ciudat pentru ca pe de o parte daca nu platesti te pomenesti cu apartamentul scos la vanzare dar daca ei nu-si onoreaza obligatiile nu poti sa faci nimic.
Cel mai recent răspuns: Adrian_restantier_din_oficiu , utilizator 11:19, 24 August 2008
Prin vara lui 2007 s-a emis o ...sintagma: "Un condominiu-un sistem de incalzire"...Lansati o cautare pe [ link extern ]
si veti gasi:
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]

si multe alte articole despre acest subiect...Poate si solutiii?!
Ultima modificare: Vineri, 1 August 2008
Mihai17, utilizator
Multumesc mult pentru ajutor dar solutii nu am gasit in respectivele articole. Eu am urmatoarea situatie concreta.Furnizorul de energie termica nu mai poate furniza energie termica pentru ca este in blocaj financiar. Din cate am citit eu in respectivele articole aceasta situatie nu este acoperita de legea 325/2006. Deci eu sunt legat de un furnizor care nu imi poate furniza servicul respectiv. Eu vreau totusi sa imi incalzesc apartamentul si sa fac baie cu apa calda. Ce pot sa fac pentru a ma debransa de acest furnizor ? Nu exista nici o lege la nivel national sau european care sa oblige furnizorul respectiv sa-mi aprobe debransarea pentru aceasta situatie ?
danb a scris:
Nu exista nici o lege la nivel national sau european care sa oblige furnizorul respectiv sa-mi aprobe debransarea pentru aceasta situatie?

NU!
"Renuntarea la sistemul centralizat de incalzire nu se poate face in conditiile in care in condominiul respectiv nu au mai avut loc debransari sau se se incearca deconectarea totala, fara asigurarea unei surse alternative de incalzire. Conform art. 248 din Ordinul ANRSC 91/2007, „in cazul in care deconectarea se face fara indeplinirea conditiilor legale, furnizorul este indreptatit sa aplice penalizari la factura, reprezentind cheltuieli suplimentare de exploatare datorate deconectarii". (Ziarul de Iasi - 17/04/2008)

Incercati pe cale judecatoreasca sa obtineti o hotarare favorabila. Dar va trebuie rabdare si un avocat bun, deci multi bani.

Ultima modificare: Luni, 4 August 2008
Mihai17, utilizator
Mai fratioare mai lasa-ma. Ti-ai spus punctul de vedere, gata. Eu caut o solutie nu pesimisti din astia. Daca nu stii, lasa pe altii.
Ma scuzati, dar am vazut ca n-ati priceput si am revenit cu explicatii.
Daca nu ati inteles nici acum, va mai explic o data:
Numai in instanta puteti avea o mica sansa de a va debransa de la ENET Focsani.

Poate acum ati inteles...
Sau NU?

Alte discuții în legătură

Debransare totala RaDracones RaDracones ORDIN nr. 91 din 20 martie 2007 pentru aprobarea Regulamentului-cadru al serviciului public de alimentare cu energie termica EMITENT: AUTORITATEA ... (vezi toată discuția)
"agentul termic" inseamna caldura? ContSters279729 ContSters279729 M-am debransat de la sistemul de incalzire la jumatatea lunii octombrie 2012 ( am adus la cunostinta asociatiei de propietari mi-au dat un numar de ... (vezi toată discuția)
Debransare la brasov, tibiolah tibiolah Debransare in Brasov, Avand in vedere calitatea foarte proasta al agentului termic (atat ca perioade de livrare, cat si ca parametrii tehnici), din dorinta ... (vezi toată discuția)