avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vreau sa ma debransez si nu sunt lasat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vreau sa ma debransez si nu sunt lasat

Stimate doamnelor si domnilor,

Locuiesc in Focsani si la noi exista o societate monopol care asigura furnizarea apei calde si a energiei termice. De curand insa datorita faptului ca au datorii foarte mari la furnizori au oprit furnizarea apei calde si au amenintat ca daca cetatenii nu-si platesc facturile nici la iarna nu vor da drumul la caldura. Pe de alta parte este aproape imposibil sa te debransezi de la ei, documentatiile pe care le vor ei costa pana la cateva mii de Euro si chiar si asa nu aproba. Intrebarea mea ar fi daca nu exista vreo lege, romaneasca sau europeana, care sa-i oblige sa accepte oprirea furnizarii serviciului, respectiv apa calda si energie termica, datorita neonorarii obligatiilor lor. Eu sunt cu plata la zi dar nu primesc apa calda.
Este un cerc vicios, pentru ca ei nu vor sa faca contract direct cu mine ci numai cu asociatia de propietari si majoritatea vecinilor vor sa ramana in continare in sistemul centralizat pt. ca nu au bani de centrala. E ceva extrem de ciudat pentru ca pe de o parte daca nu platesti te pomenesti cu apartamentul scos la vanzare dar daca ei nu-si onoreaza obligatiile nu poti sa faci nimic.
Cel mai recent răspuns: Adrian_restantier_din_oficiu , utilizator 11:19, 24 August 2008
Nu putem sa actionam in grup inpotriva acestei legi? Si eu vreau sa scap de ei si nu pot. M-au facut restantier peste noapte iar eu am chitantele la zi platite (chiar in avans 19.08.2008), inclusiv datoria asociatiei (platita de mine si facuta de fosta presedinta). Acum trebuie sa alerg din birou in birou sa demonstrez ca totul a fost platit , dar raspunsu e nu se aproba cererea.
Cate persoane pot face sa pice o lege? Chiar nu putem amenda aceasta incalcare a libertati
Si eu am avut intentia asta..dar a iesit alceva...Legislatia asociatiilor de PROPRIETARI este facuta impotriva noastra,desi legile organice spun cu totul alceva,reusind totusi in instanta sa ne facem dreptate.Dar dureaza..dureaza.Propun sa incepem ..Un subiect cu dezbaterea legislatiei,
Niciun proprietar nu poate fi obligat sa se inscrie in asociatie, aceasta fiind un drept al sau si nu o obligatie.
Poate acest aspect va da idei!:)
Dar eu sunt deja in asociatie, platesc intretinerea la ei toate alea. Ca sa ies din aceasta asociatie trebuie sa ma judec? Mentionez ca eu muncesc in afara tari noastre 11 luni pe an. Asta mar obliga in eventualitatea unui proces sa renunt la munca pentru a avea timp de judecat ori sa pierd procesu prin neprezentare. Ce e de facut?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debransare totala RaDracones RaDracones ORDIN nr. 91 din 20 martie 2007 pentru aprobarea Regulamentului-cadru al serviciului public de alimentare cu energie termica EMITENT: AUTORITATEA ... (vezi toată discuția)
"agentul termic" inseamna caldura? ContSters279729 ContSters279729 M-am debransat de la sistemul de incalzire la jumatatea lunii octombrie 2012 ( am adus la cunostinta asociatiei de propietari mi-au dat un numar de ... (vezi toată discuția)
Debransare la brasov, tibiolah tibiolah Debransare in Brasov, Avand in vedere calitatea foarte proasta al agentului termic (atat ca perioade de livrare, cat si ca parametrii tehnici), din dorinta ... (vezi toată discuția)