avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Activitate Nelamuritul

Activitate Nelamuritul

Am rezolvat problema făcând reclamație la Poliția Animalelor. In prima zi după ce am fost contactat de poliție, la cat va ore am fost căutat de individul cu câinii; mi-a dat banii și nu a zis nici un cuvânt în plus.

gi-jane2 a scris:

Dacă vreți sa va recuperati paguba, doar chemându-l în judecata puteti.
Pastrati filmarea, pozele, etc.

Ce șanse am sa recuperez paguba și onorariul avocatului, in procente?
Buna seara. Acum 2 săptămâni, fiind plecat din tara, in concediu cu familia, într-una din zile, au intrat 2 câini în grădina mea, prin curtea unui vecin căruia i s-a deschis accidental poarta de la strada( un husky și un câine lup), rupând și un gard comun. Cu aceasta ocazie, mi-au omorat 5 găini și o pisică din vecini. Am poze cu găinile și pisica moarte, filmări cu camera de supraveghere în care apar câinii în curtea din fata a casei cu una din găini zbatandu-se in gura câinelui lup și martori-vecinii de la cealaltă casa. La un moment dat, câinii au rupt și gardul cu acestia, intrând în curtea lor. Vecinii fiind acasă, au dat drumul câinilor in sosea( locuiesc în Oradea). Am fost înștiințat prin Whatsup si....am descoperit un anunț cu pierderea celor doi câini, pus pe un grup privat de pe Facebook și astfel am ajuns sa aflu proprietarul, inclusiv adresa. Ajungând acasă, am vorbit cu proprietarul care nu a părut să-i para rău sau știu eu.... I-am zis că vreau banii pe cele 5 găini omorâte și atât. Mi-a zis că n-are dar mi-i va da peste o săptămână. Nu m-a sunat la termenul stabilit, l-am sunat eu și mi-a zis că-mi dă banii dar doar daca-i dau găinile moarte, Ce ați face dacă ați fi in locul meu? In 07.07 sunt 2 săptămâni de când au fost omorâte găinile, acestea fiind luate de către socrii mei de la țară, care au mers acolo a doua zi după tragedie și îngropate.
Discuție Granituire?
Buna ziua. Am cumpărat un teren intravilan care este mărginit pe trei laturi cu garduri. Ulterior, am măsurat din curiozitate terenul respectiv și am constatat că lipsește cu aprox.100 mp, adică....20% din teren. Fostul proprietar nu știe care ar fi motivul. Vecinul terenului de pe latura fara gard, are mai mult teren decât ar trebui, după niște măsurători aproximative făcute de mine. Spunandu-i acestuia despre lipsa mea de teren, a zis că și el are lipsa dar n-are bani pentru întocmirea documentelor cadastrale.
Ce șanse aș avea ca in urma unei acțiuni juridice de granituire, sa dobândesc terenul lipsa, din surplusul vecinului? Terenul cumpărat de mine nu are acte cadastrale, am chemat un topograf sa imi faca actele respective însă....după ce sa lămurit cu lipsa terenului, a refuzat să continue cu actele spunandu-mi că nu vrea să umble prin tribunale. Ar trebui sa caut un alt topograf autorizat sau sa merg direct in instanta?
Buna seara. Locuiesc in Cluj Napoca intr-un bloc de locuinte, la etajul 1. Initial la parterul blocului ar fi trebuit sa fie spatii cu destinatie comerciala insa intre timp s-au modificat socotelile. Astfel, proprietarul blocului a transformat o parte din spatiul de la parter intr-un soi de garsoniere de inchiriat iar restul inca asteapta destinatii diverse. Intr-un anumit spatiu, de aproximativ 20 mp, situat chiar sub apartamentul meu,o firma de montaj instalatii si-a instalat depozitul de materiale necesare lucrarilor de instalatii ( de la tevi metalice de diferite diametre, scule de mana, pana la recipienti metalici pentru gaz sub presiune care, probabil sunt cu oxigen sau ..altceva). In afara de faptul ca cele doua camionete ale firmei si un miniexcavator pe senile sunt parcate de regula sub geamul meu, ma deranjeaza faptul ca in fiecare dimineata muncitorii vin ,pornesc motoarele masinilor, scot toate materialele cu zgomotul de rigoare, le incarca in camionete, incarca si miniexcavatorul intr-o alta camioneta iar seara se intorc. Din pacate uneori ajung mai tarziu de la job decat ei astfel incat locurile de parcare de sub geam sunt ocupate cu acele camionete si buldoexcavatorul de rigoare. Sigur este faptul ca muncitorii obositi dupa ziua de lucru, descarca materialele si le introduc din nou in spatiul de sub mine, insa probabil le arunca din maini direct pe jos deoarece altfel nu-mi explic volumul zgomotele metalice produse. M-am adresat o data patronului,a doua oara muncitorilor pentru a fi mai atenti cu zgomotele de dimineata si de seara insa, nu am fost suficient de convingator. Am atras atentia patronului ca daca se va repeta de mai multe zgomotul produs, in final voi actiona impotriva lui pe cale legala. Am urmatoarele dileme: in ce baza pot sa pretind firmei in cauza sa-si mute locatia depozitului deoarece pe mine nu m-a intrebat nimeni daca sunt de acord; faptul ca nu exista un semn de identificare al firmei pe usa asazisului depozit nu ar inseamna ca este o locatie ilicita?; este legal sa se depoziteze recipienti destinati gazelor sub presiune culcati direct pe paviment, intre tot soiul de scule,intr-un bloc de locuinte?; faptul ca se trantesc sculele respective in aceeasi incinta cu buteliile respective nu poate reprezenta un pericol?, operatiuni periodice si nu ocazionale precum sudatul sau filetatul de tevi metalice d estinate lucrarilor de instalatii, in fata usii, sunt legale?; poze sau filmulete cu activitatile descrise mai sus ma ajuta cu ceva daca ma adresez unei institutii publice/ juridice, etc?
Va multumesc anticipat pentru rapunsurile care sper ca le voi primi si totodata pentru rabdarea de a citi randurile de mai sus.
Buna ziua.
Bineanteles ca am primit si eu acea factura emisa de SRR numai ca nu stiu ce ar trebui sa fac intrucat nu m-am regasit cu problema mea si in alte discutii.
Am o mica firma cu sediul social in apartament, eu sunt singura angajata si activitatea mea consta in vanzarea anumitor produse intr-un stand inchiriat intr-un spatiu public, unde nu am nici curent electric si nici nu ascult radio.
Chiar trebuie si eu sa platesc acea factura?
Va multumesc anticipat.