Am urmatoarea situatie : pe strada unde locuiesc cativa vecini si-au luat motociclete enduro si se dau cu ele , facand zgomot .
Cei ce le conduc sunt adolescenti, 14-16 ani, iar motocicletele nu am vazut sa fie inmatriculate.
Strada este ferita si nu prea ii deranjeaza politia .
Ce este de facut ? Pe politia locala pare ca nu ii intereseaza.
Mutati va rog discutia in cadrul unui forum mai adecvat, eu nu reusesc sa fac asta.
Multumesc
Am urmatoarea situatie :
Am inceput constructia unei locuinte P+1 in baza unui proiect si a unei autorizatii de constructie. Totul respectat la virgula dpdv documente.
Pe santier au aparut mici abateri pe partea de structura ce au fost remediate. Proiectantul insa nu este de acord cu aceste remedieri, el sugereaza demolarea si refacerea totala a partilor unde sunt abateri. In urma mai multor discutii cu oameni de specialitate am ajuns la concluzia ca remedierile sunt absolut in regula iar proiectantul este "mai catolic decat papa" in aceasta situatie. Nu este un om cu care sa se poata discuta si o tine strict pe a lui.
In acest moment sunt in situatia in care, fie merg in continuare cu el si demolez o mare parte din ce am construit si (poate) afectez si ce este bine facut, fie gasesc o alta solutie in a merge fara el.
Avand in vedere ca la obtinerea receptiei constructiei (necesara pentru intabulare) voi avea nevoie de referatul lui prin care confirma ca lucrarea a respectat intocmai proiectul - referat ce probabil nu il voi obtine - ma vad in imposibilitatea de face receptia si pe urma intabularea.
Am vazut ca a aparut o lege anul acesta (legea 7/2020) ce permite intabularea constructiilor fara autorizatie / fara receptie. Ma pot incadra in aceasta lege ? Rog sfaturi.
Doresc de la inceput ca discutia sa fie mai mult juridica decat axata pe constructii/inginereasca. Pe scurt, situatia care e generat acest blocaj cu proiectantul este referitoare la niste elemente care sunt deviate cativa centimetri (mai putin de 5), nu afecteaza pozitionarea casei, retrageri fata de vecini, etc.
Rog un moderator sa mute topic-ul intr-o zona mai adecvata, eu nu gasesc cum anume sa fac asta.
Intentionez sa cumpar un teren care are 2 proprietari (la data achizitiei sot/sotie) ce detin fiecare in cota devalmasie 1/1 .
Acum sunt divortati, exista o hotarare de divort, dar nu au partaj facut.
Contractul de vanzare-cumparare se va incheia cu amandoi.
Pai se poate face aceasta "cedare" , in cond in care apart este cumparat prin credit si este o ipoteca asupra lui ?
Ce fel de contract s-ar face ? Unde gasesc si eu un draft ?
Impreuna cu prietena doresc sa achizitionez un apartament prin programul "Prima casa". Am dori sa fim amandoi in contractul de vanzare-cumparare . La banci suntem eligibili amandoi (chiar daca am participa singuri) . Exista vreo solutie prin care sa luam doar un singur credit (unu din noi) si sa fim amandoi trecuti in contractul de vanzare-cumparare al apartamentului ?
Stiu ca sunt unele banci care accepta codebitori si persoane care nu sunt rude (si implicit ne-am incadra) , dar nu sunt multumit de oferta lor / felul in care se misca .
Mda, voi introduce in contract clauza mentionata, eventual pentru a fi mai "digerabila" impreuna cu obligatia mea de a notifica chiriasul cu n zile inainte de o eventuala instrainare a dreptului de proprietate
Acum ca sa fiu "offtopic" cu adevarat . Unde pot gasi si eu un "draft" de contract de inchiriere ?
In M.O. 469/07.07.2009 este publicata Conventia de Garantare pentru aceste credite . In contractul de garantare , incheiat intre Statul Roman , reprezentat de Min Finantelor , Finantator si Beneficiar , la cap 4 Obligatiile partilor , art 4.1 Obligatiile beneficiarului regasesc doar ca "[beneficiarul se obliga] sa nu instraineze locuinta achizitionata din finantare in primii 5 ani de al data dobandirii si sa nu o greveze cu alte sarcini "
Despre acest contract era vorba ? Daca e doar asta, dupa mintea mea este legala inchirierea in aceste conditii
Se poate link pentru precizarile din C.F. ?
Impozitul este binecunoscutul 16% (deocamdata) , nu ?
Alte obligatii mai am fata de "minunatul" stat in care traim ?