avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... 2 Proprietari apartament achizitionat prin 1 credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

2 Proprietari apartament achizitionat prin 1 credit

Buna ziua

Impreuna cu prietena doresc sa achizitionez un apartament prin programul "Prima casa". Am dori sa fim amandoi in contractul de vanzare-cumparare . La banci suntem eligibili amandoi (chiar daca am participa singuri) . Exista vreo solutie prin care sa luam doar un singur credit (unu din noi) si sa fim amandoi trecuti in contractul de vanzare-cumparare al apartamentului ?

Stiu ca sunt unele banci care accepta codebitori si persoane care nu sunt rude (si implicit ne-am incadra) , dar nu sunt multumit de oferta lor / felul in care se misca .

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ady_2004 , utilizator 08:36, 29 August 2009
nu aveti cum s-a fiti trecuti amandoi in contractul de vanzare si numai unul sa faca imprumutul , daca aveti avans de 50 la % cred ca se poate ,dar daca nu aveti acesti bani banca nu poate sa va imprumute intreaga suma si sa puna ipoteca numai pe 50 % cealalta jumatate fiind a unuia dintre dvs
rolul codebitorului este cu totul altul , un codebitor este o garantie in plus pe care o are banca , nu puteti fii si ,, proprietar" si codebitor in acelasi timp
cred ca este destul de logica treaba
poate unul din dvs sa faca imprumutul sa fie trecut in contract , iar la un notar sa faceti un contract prin care va cedeaza 50 % din imobil sa zicem in schimbul plati de catre dvs a 50 % din rata lunara
o solutie#-o
Pai se poate face aceasta "cedare" , in cond in care apart este cumparat prin credit si este o ipoteca asupra lui ?
Ce fel de contract s-ar face ? Unde gasesc si eu un draft ?
Alta opinie ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumparare cu garantie ipotecara adriansp adriansp Buna ziua. Am contractat un imprumut imobiliar. Ante-contractul de vanzare cumparare are ca si cumparatori atat pe mine cat si pe prietenul meu, fiind ... (vezi toată discuția)
Codebitor pensionar la un credit ipotecar vicky_gavrila vicky_gavrila Buna ziua. Am si eu o situatie. Eu si sotul meu am vandut garsoniera soacrei mele pentru a ne cumpara un apartament. Pentru restul sumei de bani o sa facem ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, partaj in concubinaj in conditiile urmatoare? Ionela_Ionela Ionela_Ionela Buna ziua, Incerc sa fiu cat mai la obiect. Am luat un credit ipotecar doar pe numele meu, el fiind codebitor cu venituri 0 (asa a fost trecut in ... (vezi toată discuția)