avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Activitate ana.infoserv

Activitate ana.infoserv

O ONG neplatitoare de TVA a achizitionat un autoturism pentru desfasurarea activitatii. Doreste sa vanda autoturismul amortizat partial. Veniturile din activitatea economica impreuna cu valoarea de vanzare a acestui automobil ar depasi plafonul de scutire de TVA (300.000 lei). Vanzarea autoturismului intra in calculul CA pentru depasire plafon? ONG devenind ulterior platitor de tva? Multumesc
Buna ziua!
In cazul in care o persoana castiga un concurs in SUA (pe Twitter) si primeste ca premiu 5000 de dolari, ce fel de taxe trebuie platite in Romania avand in vedere ca suma a fost impozitata in SUA (a primit formularul 1042-S)?
Va multumesc anticipat
Buna ziua,
Pentru un angajat cu contract de munca cu timp partial de 4h/zi se acorda diurna la fel ca pentru contractul cu norma intreaga?

Buna ziua,
Trebuie sa va faceti cont pe ANAF-inregistrare in Spatiul Privat Virtual, vedeti instructiunile: [ link extern ]
Dupa ce obtineti accesul in contul dvs, puteti solicita de acolo adeverinta de venit si o veti primi imediat.
sandel chiuaru a scris:

cum pot sa obtin online adeverinta de venit pe anul 2021

Va scuz.. dar chiar nu era nevoie..
Majoritatea service-urilor "pun piesele in portbagajul clientilor" pentru ca ii obliga ANPC-ul! ANPC-ul da amenzi pentru ca nu se restituie piesele clientilor, Garda de Mediu da amenzi pentru ca se restituie piesele clientilor, iar dvs. ne faceti trimitere la dex..
Prin ce document se transfera dreptul de proprietate asupra respectivelor piese de la client la service?
In baza carei legi? Piesele vechi (inlocuite) sunt proprietatea clientului.

Voinea Liviu a scris:

Restituiti piesele uzate/schimbate clientilor,LA CERERE!
Restul, sunt deseuri bineinteles.

Un service auto are control de la Garda de Mediu. Inspectorii de la Garda de Mediu considera ca piesele auto schimbate/inlocuite sunt deseuri. Mentionez faptul ca Service-ul auto restituie clientilor piesele vechi la finalizarea lucrarilor. Mentionez de asemenea faptul ca pe site-ul ANPC exista o informare cu privire la acest aspect, in sensul ca populatia este informata de obligativitatea service-urilor auto de a le restitui piesele vechi. Cu toate acestea, inspectorii de la Garda de Mediu ne cer baza legala. Ne puteti ajuta in aceasta privinta? Am cerut si la ANPC baza legala, dar nu am primit inca nici un raspuns.. Multumesc
Multumesc!
O societate platitoare de tva doreste sa vanda 2 imobile vechi (anul 1956) unei alte societati platitoare de tva. La vanzare se va aplica taxare inversa (art.331 al.2 lit.g Codul Fiscal)?Daca un imobil se vinde in decembrie 2021 si pentru cel de-al doilea imobil se va face un contract de vanzare-cumparare cu plata in ianuarie 2022, venitul acesta se considera venit aferent anului 2021?