avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Un service auto are control de la Garda de Mediu. ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Un service auto are control de la Garda de Mediu. Inspectorii ...

Un service auto are control de la Garda de Mediu. Inspectorii de la Garda de Mediu considera ca piesele auto schimbate/inlocuite sunt deseuri. Mentionez faptul ca Service-ul auto restituie clientilor piesele vechi la finalizarea lucrarilor. Mentionez de asemenea faptul ca pe site-ul ANPC exista o informare cu privire la acest aspect, in sensul ca populatia este informata de obligativitatea service-urilor auto de a le restitui piesele vechi. Cu toate acestea, inspectorii de la Garda de Mediu ne cer baza legala. Ne puteti ajuta in aceasta privinta? Am cerut si la ANPC baza legala, dar nu am primit inca nici un raspuns.. Multumesc
Restituiti piesele uzate/schimbate clientilor,LA CERERE!
Restul, sunt deseuri bineinteles.
In baza carei legi? Piesele vechi (inlocuite) sunt proprietatea clientului.

Voinea Liviu a scris:

Restituiti piesele uzate/schimbate clientilor,LA CERERE!
Restul, sunt deseuri bineinteles.

cu scuze, nu va trebuie definitii legale, termenul deseu se gaseste in dex.
eu inteleg ca majoritatea service-urilor pun piesele in portbagajul clientilor ca sa scape de gestiunea deseurilor, insa aceasta politica e neprietenoasa.
daca n-ar fi deseuri, piesele nu ar mai fi inlocuite

ana.infoserv a scris:
In baza carei legi? Piesele vechi (inlocuite) sunt proprietatea clientului.

Lege 212/2015

Articolul 11
Operatorii economici care efectuează operaţiuni de întreţinere şi reparaţii auto au obligaţia de a preda pentru reciclare, valorificare sau reutilizare materialele şi piesele înlocuite, care constituie deşeuri, către operatorii economici autorizaţi, potrivit prevederilor legislaţiei în vigoare.


Aveti si obligatia ca la cererea clientului sa ii prezentati piesa uzata pe care ati inlocuit-o in service.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Ianuarie 2022
Voinea Liviu, Avocat
Prin ce document se transfera dreptul de proprietate asupra respectivelor piese de la client la service?

Alte discuții în legătură

Service-ul auto are obligatia sa restituie piesele inlocuite pe rca? fototograful fototograful As dori sa stiu daca service-ul auto este obligat sa restituie toate piesele vechi, inlocuite, in cazul unei daune RCA? Deoarece au spus ca nu vor sa m-i le ... (vezi toată discuția)
Evidenta deseurilor - ulei uzat ContSters15714 ContSters15714 Buna ziua Lucrez la un service auto si as vrea sa pun cateva intrebari legat de evidenta deseurilor: 1. Este legal ca, societatea sa foloseasca uleiul ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila pt.deseuri kosamaria kosamaria Buna ziua! Am o factura storno pt. deseuri(baterii auto)in valoare de - 23,63 lei,respectiv 0,70lei taxa de mediu,total valoare= -22, 93 lei Inregistrex taxa ... (vezi toată discuția)