avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Activitate aldea elena

Activitate aldea elena

O salariata revine din concediu crestere copil mai devreme cu o luna, tatal urmand sa beneficieze de ultima luna de concediu crestere copil. Potrivit prevederilor art. 60 alin.(1) lit. e) din Codul muncii si ale art. 25 alin. (2) din OUG nr.111/2010, este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu salariatei/salariatului care se afla, dupa caz, in concediu pentru crestere copil in varsta de pana la un an sau de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap, precum si salariatei/salariatului care se afla in plata stimulentului de insertie. Interdictia se extinde, o singura data, cu 6 luni, dupa revenirea definitiva a salariatei/salariatului in unitate. Firma si-a restrins activitatea si ii desfiinteaza postul este posibil acest lucru? salariata nefiind in plata stimulentului de insertie.
Referitor la pachetul de mobilitate 1 in cazul detasarii transnationale cum este platit soferul?
indemnizatia de detasare este considerata parte a salariului minim din tara respectiva?

multumesc
RETINERE SALAR -POPRIRE
in calitate de tert poprit se poare retine mai putin de 1/3 din salariu?
salariatul solicita sa i se retina mai putin,firma este obligata sa accepte ?

multumesc
O firma de transport marfa poate inchiria soferi pentru a lucra pe alte camioane apartinand altor firme?

multumesc
multumesc
Am nevoie de un model act aditional cu clauza de confidentialitate pentru agent vanzari.multumesc
Buna ziua

Am urmatoarea situatie:

- un asociat cu 10% intr-o firma (srl) aflata in procedua de insolventa vrea sa renunte la partile sociale si sa iasa din firma
- mentionez ca firma mai are un singur asociat care are calitatea de administrator

Avind in vedere existenta procedurii de insolventa este posibil ca acest lucru sa fie mai complicat si de durata? care ar fi produra in acest caz?

va multumesc si va doresc toate cele bune !
va multumesc pentru raspuns .dar daca asociatul minoritar a imprumutat firma (asociat majoritar -administrator ) cu o suma de bani in baza unui act scris s-ar putea compensa valoarea imobillui cu suma datorata de administrator asociatului minoritar? la ora actuala firma are multe datorii ,nu stiu cum s-ar putea demonstra ca prin vanzarea acestui imobil s-a indus starea de insolventa?
va multumesc pentru raspuns ,dar chiar nu stiu ce sa fac .in conditiile in care am incheia acum un contract de schimb imobiliar la notar ,am putea avea probleme in caz de insolventa atita timp cat a fost doar un schimb care s-a facut in forma scrisa dar nu la notar acum 4 ani ?
As avea nevoie de un sfat privind urmatoarea situatie:
- o firma (srl) are 2 asociati : unul majoritae care este si administrator si unul minoritar cu 10% parti sociale
- in anul 2010 s-a facut un contract de schimb imobiliar ,respectiv un impbil proprietatea firmei a fost schimbat cu un imobil proprietate personala a asociatului minoritar.Dar datorita faptului ca cele 2 imobile erau ipotecate in 2 contracte de credit diferite luate in numele firmei acest contract de schimb imobiliar nu a fost autentificat la notar ( bancile nu si-au dat acordul datorita intarzierilor la plata ratelor ).Asociatul minoritar s-a mutat in imobilul schimbat si a facut investitii de aprox 400000euro
- daca imobilul proprietarea firmei iasa de sub ipoteca ( firma achita creditul) asociatul minoritar doreste incheieea unui act la notar
In situatia in care celalalt imobil este inca ipotecat (banca nu isi da cordul pentru ca sunt restante la plata creditului) nu se poate face contract de schimb imobiliar la notar ,dar s-ar putea face contract de vanzare cumparare pentru imobilul proprietatea firmei care a iesit de sub credit . In acest caz cum se face plata? se poate stipula printr-un act incheiat intre administrator( asociatul majoritar) si asociatul minoritar ca plata se face prin compensare cu celalalt imobil?
- ce se poate intimpla daca intervine insolventa in urmatorele 2 luni?