avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... O salariata revine din concediu crestere copil mai ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

O salariata revine din concediu crestere copil mai devreme cu ...

O salariata revine din concediu crestere copil mai devreme cu o luna, tatal urmand sa beneficieze de ultima luna de concediu crestere copil. Potrivit prevederilor art. 60 alin.(1) lit. e) din Codul muncii si ale art. 25 alin. (2) din OUG nr.111/2010, este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu salariatei/salariatului care se afla, dupa caz, in concediu pentru crestere copil in varsta de pana la un an sau de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap, precum si salariatei/salariatului care se afla in plata stimulentului de insertie. Interdictia se extinde, o singura data, cu 6 luni, dupa revenirea definitiva a salariatei/salariatului in unitate. Firma si-a restrins activitatea si ii desfiinteaza postul este posibil acest lucru? salariata nefiind in plata stimulentului de insertie.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:05, 2 August 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu mai exista acea interdictie de 6 luni ...prin urmare, la revenire daca nu se afla in plata stimulentului de insertie, poate fi concediata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere colectiva dupa intorcecera din concediu de ingrijirea copilului camilivia camilivia Buna-ziua, In data de 05.04.2013, m-am reintors la servici din concediu pentru ingrijirea copilului (defapt am beneficiat de 2 concedii de ingrijirea ... (vezi toată discuția)
Angajatorul poate sa inchee contractul de munca daca beneficiez de stimulent de insertie mateicamelia30 mateicamelia30 daca optez pentru concediu de ingrijire copil si aleg optiunea cu 12 luni si ma intorc imediat la munca si primesc stimulentul de insertie de 500 ron ... (vezi toată discuția)
Concedierea salariatei revenita din concediu crestere copil Herra_ Herra_ Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:concediere salariata revenita din CCC Salariata ar vrea sa o disponibilizam, patronul ar fi de acord (asta intre ... (vezi toată discuția)