avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajatorul poate sa inchee contractul de munca daca ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajatorul poate sa inchee contractul de munca daca beneficiez de stimulent de insertie

daca optez pentru concediu de ingrijire copil si aleg optiunea cu 12 luni si ma intorc imediat la munca si primesc stimulentul de insertie de 500 ron ;angajatorul imi poate incheia contractul de munca in perioada in care beneficiez de acest stimulent?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:27, 2 Iulie 2012
Art.25 din OUG nr.111/2010:
(2) Este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în
cazul:
a) salariatei/salariatului care se află, după caz, în concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la un an sau de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
b) salariatei/salariatului care se află în plata stimulentului de inserţie prevăzut la art. 7.
(3) Interdicţia prevăzută la alin. (2) se extinde, o singură dată, cu până la 6 luni după revenirea definitivă a salariatei/salariatului în unitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere colectiva dupa intorcecera din concediu de ingrijirea copilului camilivia camilivia Buna-ziua, In data de 05.04.2013, m-am reintors la servici din concediu pentru ingrijirea copilului (defapt am beneficiat de 2 concedii de ingrijirea ... (vezi toată discuția)
Pot fi concediata? ank1307 ank1307 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: pot fi concediata pe perioada cat beneficiez de stimulentul de insertie de 500 lei? Mentionez ca m-am intors la ... (vezi toată discuția)
O salariata revine din concediu crestere copil mai devreme cu ... aldea elena aldea elena O salariata revine din concediu crestere copil mai devreme cu o luna, tatal urmand sa beneficieze de ultima luna de concediu crestere copil. Potrivit ... (vezi toată discuția)