avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 376 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Un asociat poate sa iasa dintr-o firma aflata in ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Un asociat poate sa iasa dintr-o firma aflata in insolventa?

Buna ziua

Am urmatoarea situatie:

- un asociat cu 10% intr-o firma (srl) aflata in procedua de insolventa vrea sa renunte la partile sociale si sa iasa din firma
- mentionez ca firma mai are un singur asociat care are calitatea de administrator

Avind in vedere existenta procedurii de insolventa este posibil ca acest lucru sa fie mai complicat si de durata? care ar fi produra in acest caz?

va multumesc si va doresc toate cele bune !
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 17:19, 10 Septembrie 2013
Nu se mai poate acum. Trebuia sa va ganditi inainte, era altceva si mult mai indicat.
De altfel, daca veti sa plecati acum ... aveti toate sansele sa se considere ca vreti sa scapati de raspundere cu privire la insolventa si starea in care ati adus firma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl - 2 asociati/administratori-50%/50% impartire!? sovid sovid Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cum se pot separa doi asociati/administratori cu 50/50 parti sociale dintr-un srl. Mentionez ca participarea de la ... (vezi toată discuția)
Vreau sa nu mai fiu administrator bizi bizi Sunt administrator si asociat, 50%, al unei s.c. Doresc sa ies din acest clinci care nu mi-a adus decat batai de cap si bani pierduti. Asociatii, 2 la numar, ... (vezi toată discuția)
Srl in insolventa gigigiaolimpiu gigigiaolimpiu Ca asociat intr-un SRL aflat in procedura de insolventa-reorganizare pot ceda partile mele sociale unui alt asociat din cadrul firmei,? (vezi toată discuția)