Pentru dosarul civil in care am avut calitatea de parat, hotararea a fost data de judecatorie avand solutia: ""Respinge actiunea civilă având ca obiect „acţiune în răspundere delictuală-pretenţii” formulată de reclamantul (SPITALUL), în contradictoriu cu pârâtul (SUBSEMNATUL), ca neîntemeiată. Respinge cererea de chemare în garantie formulată de către pârâtul (SUBSEMNATUL) în contradictoriu cu chematul în garantie (FIRMA DE ASIGURARE), ca rămasă fără obiect. Respinge exceptia prescriptiei invocată de către chematul în garantie (FIRMA DE ASIGURARE), ca rămasă fără obiect. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare, cererea de apel urmând a fi depusă la Judecătoria .....""
Ideea este ca spitalul a inaintat o cerere de apel, iar dosarul a fost trimis catre tribunal la sectia civila. Avand in vedere hotararea data de judecatorie, ce s-ar putea intampla in stadiul de apel initiat de spital? Sunt sanse ca hotararea sa se modifice?
Accidentul pe care l-am avut a fost acum 5 ani in urma(mai 2019), iar dosarul penal a fost clasat acum 3 ani in urma (aprilie 2021).
Dosarul civil a fost deschis anul trecut in noiembrie. Dupa o perioada atat de lunga(zic eu), mai sunt sanse ca instanta sa schimbe hotararea si sa ma oblige la plata cheltuielilor de spitalizare catre spital, de care au beneficiat victimele pe care le-am accidentat?
Pentru dosarul civil in care am avut calitatea de parat, hotararea a fost data de judecatorie avand solutia: ""Respinge actiunea civilă având ca obiect „acţiune în răspundere delictuală-pretenţii” formulată de reclamantul (SPITALUL), în contradictoriu cu pârâtul (SUBSEMNATUL), ca neîntemeiată. Respinge cererea de chemare în garantie formulată de către pârâtul (SUBSEMNATUL) în contradictoriu cu chematul în garantie (FIRMA DE ASIGURARE), ca rămasă fără obiect. Respinge exceptia prescriptiei invocată de către chematul în garantie (FIRMA DE ASIGURARE). ca rămasă fără obiect. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare, cererea de apel urmând a fi depusă la Judecătoria .....""
Ideea este ca spitalul a inaintat o cerere de apel, iar dosarul a fost trimis catre tribunal la sectia civila. Avand in vedere hotararea data de judecatorie, ce s-ar putea intampla in stadiul de apel initiat de spital? Sunt sanse ca hotararea sa se modifice?
Accidentul pe care l-am avut a fost acum 5 ani in urma(mai 2019), iar dosarul penal a fost clasat acum 3 ani in urma (aprilie 2021).
Dosarul civil a fost deschis anul trecut in noiembrie. Dupa o perioada atat de lunga(zic eu), mai sunt sanse ca instanta sa schimbe hotararea si sa ma oblige la plata cheltuielilor de spitalizare catre spital, de care au beneficiat victimele pe care le-am accidentat?
Accidentul a fost produs in 26.05.2019, iar dosarul penal a fost clasat la 12.04.2021.
Am obtinut o copie a dosarului penal de la parchet si intr-adevar datele privind asigurarea RCA se gasesc acolo.
Deci termenul de prescriptie ar trebui sa fie valabil pana la 12.04.2024, nu?
Oricum spitalul a facut cerere de chemare in judecata, eu fiind in calitate de parat intr-un dosar civil avand obiect "actiune in raspundere delictuala".
Prima sedinta a procesului este pe 28 martie. In acest caz se mai poate invoca prescriptia sau lipsa calitatii procesuale?
Cererea de chemare in garantie are vreun beneficiu in acest caz?
Am aflat astazi ca spitalul a facut cerere de chemare in judecata, eu fiind in calitate de parat intr-un dosar civil avand ca obiect actiune in raspundere delictuala.
Accidentul s-a produs in 27.07.2019, iar dosarul penal a fost clasat in 12.04.2021.
Avand in vedere ca voi fi chemat, pot formula o intampinare prin care sa chem firma de asigurare in proces sau ce reactie ar trebui sa am?
Am raspuns la notificarea spitalului ca nu am datorii fata de ei, doar ca acestia au venit catre mine spunandu-mi ca ei nu au de unde sa cunoasca firma de asigurare la care aveam polita RCA si nu este de datoria lor sa faca cerere catre firma de asigurare pentru acoperirea cheltuielilor de care a beneficiat persoana vatamata.
Raspunsul se baza pe art. 320 al, 1 din L95/2006- republicată cel care trebuie să achite debitul este ccel vinovat de
producerea accidentului rutier.
Da.
Spitalul s-a constituit parte civila in proces. Solutia a fost incetarea urmaririi penale si clasarea dosarului.
Spitalul putea cere instantei drepturile in momentul acela?
Multumesc!
Notificarea de plata pe care am primit-o din partea spitalului are ca termen de plata de 5 zile de la data primiri, altfel spitalul ma trimite in judecata.
Cum se poate invoca prescrierea si unde trebuie sa ma adresez?
Multumesc!
In urma cu 4 ani de zile am fost implicat intr-un accident unde am lovit doi pietoni pe trecere care traversau regulamentar. Vina a fost a mea si mi s-a facut dosar penal, mi-a fost luat carnetul, iar procesul a durat 2 ani de zile.
Victimele si-au retras plangerea intre timp, nu au avut pretentii din partea mea, iar dosarul a fost clasat.
Ideea este ca spitalul in care una din victime a petrecut 14 zile necesitand ingrijiri, mi-a trimis o notificare saptamana trecuta ca ar trebui sa achit zilele de spitalizare pentru victima care am accidentat-o pe trecere pentru faptul ca am fost vinovat pentru accident.
Au trecut 4 ani de zile de la accident si 2 ani de cand dosarul a fost clasat, victimele neavand pretentii de la mine.
Masina mea de atunci avea asigurare RCA si am apelat la un avocat sa-mi rezolve cazul. El mi-a spus ca a facut toate demersurile la firma de asigurari si eu nu trebuia sa fac nici o plata.
Intrebarea este ce pot face in situatia aceasta? Ar trebui sa fac plata catre spital sau care ar fi demersurile?
Accidentul a avut loc acum 2 ani de zile, in aceasta perioada am mai prelungit dovada,dar am avut si luni in care nu am prelungit , undeva la 5 luni nu am prelungit dovada. Mi se va suspenda pentru 90 de zile permsisul sau am sansa sa il ridic pe loc?
In urma unui accident de circulatie cu pietoni in care au fost mici vatamari corporale, persoanele nu au depus plangere impotriva mea, iar in data de 12.04.2021 s-a dispus ordonanta de clasare a dosarului deoarece fapta nu e prevazuta de legea penala. Ordonanta a venit pe data de 06.05.2021. In acest caz mai trebuie sa mai primesc de la parchet/ judecatorie vreun document sau pot merge la serviciul rutier pentru ridicarea permisului de conducere?
Va multumesc!