avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Activitate Andi Arcanu

Activitate Andi Arcanu

În timpul concediului medical pentru incapacitate de muncă salariatul beneficiază de măririle de salariu acordate colegilor săi???
Chiar nu poate nimeni să mă ajute???
Vreau să știu dacă pentru un profesor aflat în concediu medical cod 14 cu handicap grav i se poate respinge cererea de mentinere in activitate ca titular. În perioda legală de solutionare a cererilor de menținere în activitate profesorul se afla în concediu medical și măsura împotriva lui se ia fără să fie consultat de consiliul de administrație al școlii.
Care ar fi acele situații?
As mai avea o intrebare. Dacă aceeași persoană va împlini vârsta standard de pensionare de 65 de ani în acest an școlar și se va afla permanent în concediu (medical și de odihnă - are dreptul la un concediu medical de un an si jumătate) poate angajatorul să decidă unilateral încetarea contractului individual de muncă?
În sistemul de învățământ se evaluează activitatea dintr-un an școlar. Persoana despre care vorbesc a lucrat efectiv 10 săptămâni, restul fiind concediu medical și concediu de odihnă. M-ar interesa actul normativ care stabilește perioada minimă de evaluare de 6 luni.
Dar dacă lucrezi doar 3-4 săptămâni - timp în care este imposibil să acumulezi mai mult de 30 de puncte din 100 - vei primi calificativul insuficient?
Vreau să înțeleg mai bine. Dacă ești bolnav și nu lucrezi deloc la sfârșitul anului școlar vei fi evaluat cu 0 (zero) puncte și cu acest punctaj vei primi calificativul insuficient?
Răspuns la discuția Statut cadre didactice
Dar acum? În structura normei didactice la art. 207 don noua lege a învățământului nu mai apare serviciul pe școală. Apare în altă parte? Nu am fost eu atent?
Exact acest aspect doresc să îl lămuresc. Partea în cauză a avut activitate la catedră doar 10 saptămâni din 34. Nu a avut posibilitatea: 1 să participe cu elevii la concursuri și olimpiade pentru că acestea s-au desfășuat în alte perioade când ea nu a lucrat 2. să propună cursuri opționale din același motiv 3 să participe la activități de voluntariat din același motiv etc... Este legal să i se atribuie punctajul 0 (zero) pentru activități la care a fost împiedicat de boală să participe???