avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Activitate Marqk

Activitate Marqk

Mulțumesc foarte mult pentru răspuns.
Mi s-a comunicat verbal la Secția de Poliție că niște vecini au făcut plângere penală de hărțuire și să dau o declarație în acest sens.
Am cerut să mi se trimită prim poștă,e-mail un document în acest sens cu mai multe detalii pentru a-l putea prezenta unui avocat dar poliția a refuzat și mi s-a spus că au și trimis dosarul la un procuror.
Dacă angajez un avocat,acesta poate să aibă acces la acest dosar pentru a se putea construi apărarea?
Dacă poliția a deschis un dosar penal și aceștia au luat declarație numai reclamantului și după au trimis dosarul la procuror fără să ia declarație și acuzatului,este legal și normal?
Că să verifice sursa trebuie să vină în ap. celui ce reclamă pentru a constata gălăgia.
Vecinii la mine în bloc au ușă de metal închisă cu cheie pe holul comun și nu se aude nimic dacă stau în fața lor.
Ciudate răspunsuri pentru că am vorbit cu un avocat si mi-a spus că poliția constată prima oară în ap. reclamantului.
Dacă nu dau nici un nr. de ap,unde se duc să constate?
Răspuns la discuția vecin absurd
Se pare că mulți dintre proprietari de apartamente,chiriași chiar nu merită să stea intr-un bloc alături de alți oameni civilizați.
De la ora 22 până la ora 08:00 sunt ore de liniște,cum ar fi dacă toți am face baie între aceste ore?
Cât despre vorbitul tare,mulți dintre noi cred că suntem surzi să nu spun needucati.
Sau sex zgomotos tot între aceste ore având în vedere că unii dintre noi mai și lucrează,nu trăiesc din închirierea apartamentelor sau poate că mai au de învățat pentru școală,liceu,facultate etc.
Ce ție nu-ți place,altuia nu-i face.
În ziua de azi pentru mulți dintre noi,anormalul a devenit norma.
Disconfortul fonic este la mine în ap!
Nu este normal și legal să constate la mine acasă gălăgia?
Dacă se duc la cei care fac gălăgie,nu este normal ca aceștia să se oprească și să nu fie prinși în fapt niciodată?

ynocentta a scris:

Fiind vorba despre disconfort fonic in imo il de locuit in comun,nu exista obligatia sau prioritatea ca echipajul sa verifice la dv

Dacă nu dau nr. de la nici un ap,nu trebuie să vină întâi la mine ca să constate gălăgia?
Menționez că vecinii au pe holul comun de la intrare ușă de metal închisă cu cheie deci nu se aude nimic dacă stau in fața ei.

Ionut.ion a scris:

Ar trebui sa mearga la sursa zgomotului pentru constatarea lui si penalizarea celor ce il produc, vin si la dvs. doar daca este nevoie, nu trebuie sa va raporteze ce fac.
Zgomotul se poate constata si din alta parte, nu doar din apartamentul dvs.

Dacă sun la 112 să reclam gălăgia provocată de un vecin,echipajul de poliție nu trebuie să vină întâi la mine în apartament ca să constate gălăgia?
Am probleme cu 2 vecini gălăgioși.
Unul din ei a fost sancționat de poliție și cu celălalt s-a încheiat o înțelegere cu polițistul de proximitate că nu mai face gălăgie,fapt ce a fost încălcat.
Acum cei 2 vecini fiind prieteni cu altii din bloc,s-au aliat și au depus plângere penală mincionasa și calomnioasa de hărțuire împotriva mea.
Nu am primit nici un document oficial ca să știu mai multe informații și cei de la Secție nu vor să-mi dea mai multe detalii decât că dosarul a ajuns la un procuror fără că mie să mi se ia vreo declarație.
Este legal ce se întâmplă?
Dacă angajez un avocat,acestea poate să aibă acces la dosarul meu de hărțuire?