avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am probleme cu 2 vecini gălăgioși. Unul din ei a ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am probleme cu 2 vecini gălăgioși. Unul din ei a fost sancționat ...

Am probleme cu 2 vecini gălăgioși.
Unul din ei a fost sancționat de poliție și cu celălalt s-a încheiat o înțelegere cu polițistul de proximitate că nu mai face gălăgie,fapt ce a fost încălcat.
Acum cei 2 vecini fiind prieteni cu altii din bloc,s-au aliat și au depus plângere penală mincionasa și calomnioasa de hărțuire împotriva mea.
Nu am primit nici un document oficial ca să știu mai multe informații și cei de la Secție nu vor să-mi dea mai multe detalii decât că dosarul a ajuns la un procuror fără că mie să mi se ia vreo declarație.
Este legal ce se întâmplă?
Dacă angajez un avocat,acestea poate să aibă acces la dosarul meu de hărțuire?
Pentru a fi indeplinite conditiile pentru tragerea la raspundere penala pentru infractiunea de hartuire, trebuie ca dumneavoastra sa le fi cauzat persoanelor respective o stare de temere prin niste actiuni repetate, cum ar fi supravegherea locuintei, efectuare de apeluri sau comunicari prin mijloace de transmitere la distanta.
In ceea ce priveste dosarul de urmarire penala, din moment ce nu ati fost chemat de catre organele de urmarire penala, inseamna ca nu sunteti suspect cu privire la aceasta fapta, la acest moment. Avocatul are posibilitatea de a consulta dosarul de urmarire penala in momentul in care dobanditi o calitate in dosarul respectiv.
Din starea de fapt descrisa de dumneavoastra, apreciez ca nu sunt indeplinite conditiile de existenta ale infractiunii de hartuire.

Mulțumesc foarte mult pentru răspuns.
Mi s-a comunicat verbal la Secția de Poliție că niște vecini au făcut plângere penală de hărțuire și să dau o declarație în acest sens.
Am cerut să mi se trimită prim poștă,e-mail un document în acest sens cu mai multe detalii pentru a-l putea prezenta unui avocat dar poliția a refuzat și mi s-a spus că au și trimis dosarul la un procuror.
Întrebați polițistul în ce calitate sunteți chemat ca să dați declarație!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apeluri+mesaje repetate=hartuire? Cosmincom Cosmincom Buna ziua. Am cunoscut pe facebook o persoana dintr-o alta localitate, cu care am inceput sa povestim online si la tel. Dupa 3 saptamani a zis ca nu doreste o ... (vezi toată discuția)
Politist - hartuire - baka baka Domnilor, am nevoie de ajutorul dvs. In urma unei plangeri penale pt fals impotriva unei institutii a statului, procurorii au trimis dosarul politiei pentru ... (vezi toată discuția)
Amenintare cu moartea-probe video ContSters381621 ContSters381621 Buna ziua. Acum cateva luni de zile am fost amenintat cu moartea de un vecin din blocul alaturat. L-am inregistrat pe telefonul mobil, audio-video, la cateva ... (vezi toată discuția)