avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenintare cu moartea-probe video
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenintare cu moartea-probe video

Buna ziua. Acum cateva luni de zile am fost amenintat cu moartea de un vecin din blocul alaturat. L-am inregistrat pe telefonul mobil, audio-video, la cateva ore a inceput din nou, dar atunci ajunsese acasa si tatal meu care la inregistrat si el pe aceasta. Am facut plangere , am fost chemati la audieri atat noi cat si el.
Acum cateva zile , aceasta persoana iar a inceput cu amenintarile , iar tatal meu l-a sunat pe politistul care se ocupa de caz. I-a explicat cele intamplate, iar acesta ia spus ca a fost chemat la sectia de politie in calitate de inculpat sa ii aduca la cunostiinta de ce este cercetat penal.

In constitutia Romaniei, este specificat ca orice persoana are dreptul la sentimentul de linişte, de securitate, de care are parte în condiţiile unei netulburate libertăţi psihice. Prin atingerile aduse libertăţii psihice, se creează o stare de temere, de nelinişte, care influenţează actele individului, hotărârile sale şi comportarea sa în societate.

Inculpatul -injura, ameninta si apoi fuge de acasa (ce spune, pana chem patrula , nu il gaseste ) , acum ziua se ascunde iar noaptea vine acasa

Ce pot sa fac in aceste conditii? La ce rezultat sa ma astept cu privire la dosarul penal ? M-am constituit si parte civila cerandu-i daune morale( citind ca instanta ,va acorda cat va crede de cuviinta )
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:33, 6 Martie 2016
Depuneti plangee penala si pentru amenintarile actuale. Precizati amenintarile care v-au fost adresate si la final puneti "creandu-mi o stare accentuata de temere".

Solicitati urgentarea solutionarii dosarului penal.
Încercați ca polițistul sa rezolve problema și sa îl facă sa înțeleagă consecințele legii penale.
Va poate fi de mare folos și un avocat la audierea respectivului deoarece ii poate explica anumite lucruri esențiale.
Individul pare sa aibă și ceva probleme psihice și trebuie văzut exact ce e cu el.
Buna ziua. Luand in considerare faptul ca persoana invinuita, este inculpat , mi-a facut show 3 zile,cand a aflat. se poate sa ii fac si o plangere penala pentru hartuire. Pentru ca ne urmareste, si de fiecare data cand mama intinde rufele , (acum si-a schimbat tactica - lasa geamul intredeschis cu perdeaua trasa si face show- ce spune sa nu il mai inregistrez inca o data) face spectacol.
Aveti dreptul de a face ce plangeri doriti.

Sfatul meu este sa angajati avocat cu care sa vorbiti si sa faca in asa fel incat sa se ia o atitudine clara fata de el.
Adica vorbiti cu avocatul cat va cere ca sa isi faca treaba serios si nu sa il platiti putin si sa mearga la politie o data si apoi sa nu va mai raspunda la telefon.
Daca individul are probleme psihice avocatul trebuie sa fie si psiholog bun pentru ca altfel nu va mai raspunde la telefon.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintarea cu moartea ContSters401479 ContSters401479 Buna ziua. Va deranjez cu doua intrebari. Persoana inculpata in dosarul penal (amenintare), a scris in declaratia sa, ca nu doreste avocat. (desi dpdv penal ... (vezi toată discuția)
Presiuni asupra victimei ContSters401479 ContSters401479 Buna. Daca persoana care a fost trimisa in judecata (inculpatul) exercita presiuni asupra mea prin fluieraturi, jigniri la coltul blocului(eu stand la etajul ... (vezi toată discuția)
Divort cu copil minor / sotul nu este de acord Anda78 Anda78 Va rog din suflet sa ma ajutati cu urmatoarea problema: Sunt casatorita de 8 ani si am o fetita tot de 8 ani. De ceva timp incoace au inceput problemele ... (vezi toată discuția)