avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Presiuni asupra victimei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Presiuni asupra victimei

Buna. Daca persoana care a fost trimisa in judecata (inculpatul) exercita presiuni asupra mea prin fluieraturi, jigniri la coltul blocului(eu stand la etajul patru), si datul muzicii la maxim (dar numai la unele expresii din melodii - de exemplu cantareata x - Iti arat ca pot ), pentru a imi demonstra el mie, ca totusi el e marele goster, ce pot face?

Am fost la politistul care s-a ocupat de dosarul penal, pentru care a fost trimis in judecata (amenintare) si a fost la el.L-a gasit acasa, dar nu a venit la sectia de politie. Apoi i-a lasat citatie, si vad ca pentru o saptamana s-a linistit. Pot vorbi cu cei de la parchet, sau trebuie sa ii fac din nou o plangere la politie?

Pot cere o masura mai dura, ca pana se judeca in septembrie , persoana nu se potoleste deloc. Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 August 2016
ContSters401479, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 12:49, 7 August 2016
Mai "bombardati-l" cu o plangere penala pentru amenintare.
Articolul 206
Ameninţarea
(1) Fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva sa ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării.
(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
SAU strangeti mai multe probe si depuneti la dosarul de cercetare penala cu hartuirea.
Intrebati-l pe nenea politist daca ati putea cere un ordin de restrictie contra acelui ins.
@geo789, legal se poate dispune de catre procuror sau instanta de judecata masura controlului judiciar in continutul careia pot intra si anumite obligatii ce trebuiesc respectate de inculpat, intre care si sa nu se apropie de persoana vatamata, sa nu comunice cu aceasta sub nicio forma si altele. Desigur, este bine sa depuneti o plangere pentru amenintare, insa mai inainte, pentru eficacitate, asigurati-va ca aveti si niste probe (inregistrari eventual) sau martori.
Inafara de parintii mei, am unul -doi martori, care au chemat si ei politia, acum vre-o cateva luni de zile, pentru tulburarea linistii de catre respectiva persoana. Inculpatul avand apartamentul fata in fata cu al parintilor mei, la o distanta de maxim 20 de metri, .A chemat politia tatal meu , acum vre-o saptamana la ora 3.30 dimineata, si a venit direct la el, surprinzandu-l in plin " concert". Si mai mult decat sigur, de asa face si ce face, cu datul muzicii un minut-doua. Ce zice , ca nu are timp sa vina politia , intr-un timp asa de scurt.
Din ce descrieti dvs e vorba de posibile contraventii conf. Legii 61/1991, nu pare sa fie vorba de amenintare in sensul legii penale.
Ar putea fi vorba totusi de hartuire daca acesta in mod repetat va urmareste si va creaza o stare de temere.
Da, este bine ca v-ati mobilizat, in astfel de situatii trebuie sa existe comunicare si colaborare intre vecini si sa-si expuna toti problema. Din ce spuneti reiese ca individul este cunoscut de politie ca avand un comportament antisocial. Insa, insa, pentru a se pune in miscare actiunea penala, de exemplu, cu privire la amenintare, trebuiesc intrunite toate elementele constitutive ale infractiunii de amenintare, latura obiectiva, elementul material, latura subiectiva s.a.m.d., nefiind suficient faptul ca faptuitorul a fost amendat in trecut, sa zicem, pe legea 61/91, cu alte cuvinte probele trebuie sa fie certe si fara dubiu, cu privire la amenintare, altfel se va da clasare si nu veti intelege de ce. Bineinteles, cele expuse de dvs. pot fi, in anumite cazuri, criterii generale de individualizare a pedepsei, dar revin cu precizarea la mijloacele de proba.

Alte discuții în legătură

Valabilitate ordin de restrictionare ciupercasorin ciupercasorin Daca agresorul este din afara familiei si hartuieste o persoana din cadrul acesteia ce se poate face. Mentionez ca acum 2 ani a avut loc o agresiune fizica, ... (vezi toată discuția)
Plangere insulte, jigniri pe email alexbbb alexbbb Buna seara, Ajutati-ma cu un sfat va rog, de cateva zile primesc emailuri cu jigniri si tot felul de insulte de la fosta sotie. Pot depunde plangere la ... (vezi toată discuția)
Hartuire ana88 ana88 Am o problema cu un fost angajat pe care l-am concediat. Acesta ma suna de pe numar privat si imi vorbeste urat, imi aduce injurii si ma ameninta ca imi va ... (vezi toată discuția)