Mai "bombardati-l" cu o plangere penala pentru amenintare.
Articolul 206
Ameninţarea
(1) Fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva sa ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării.
(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
SAU strangeti mai multe probe si depuneti la dosarul de cercetare penala cu hartuirea.
Intrebati-l pe nenea politist daca ati putea cere un ordin de restrictie contra acelui ins.
@geo789, legal se poate dispune de catre procuror sau instanta de judecata masura controlului judiciar in continutul careia pot intra si anumite obligatii ce trebuiesc respectate de inculpat, intre care si sa nu se apropie de persoana vatamata, sa nu comunice cu aceasta sub nicio forma si altele. Desigur, este bine sa depuneti o plangere pentru amenintare, insa mai inainte, pentru eficacitate, asigurati-va ca aveti si niste probe (inregistrari eventual) sau martori.
Inafara de parintii mei, am unul -doi martori, care au chemat si ei politia, acum vre-o cateva luni de zile, pentru tulburarea linistii de catre respectiva persoana. Inculpatul avand apartamentul fata in fata cu al parintilor mei, la o distanta de maxim 20 de metri, .A chemat politia tatal meu , acum vre-o saptamana la ora 3.30 dimineata, si a venit direct la el, surprinzandu-l in plin " concert". Si mai mult decat sigur, de asa face si ce face, cu datul muzicii un minut-doua. Ce zice , ca nu are timp sa vina politia , intr-un timp asa de scurt.
Din ce descrieti dvs e vorba de posibile contraventii conf. Legii 61/1991, nu pare sa fie vorba de amenintare in sensul legii penale.
Ar putea fi vorba totusi de hartuire daca acesta in mod repetat va urmareste si va creaza o stare de temere.
Da, este bine ca v-ati mobilizat, in astfel de situatii trebuie sa existe comunicare si colaborare intre vecini si sa-si expuna toti problema. Din ce spuneti reiese ca individul este cunoscut de politie ca avand un comportament antisocial. Insa, insa, pentru a se pune in miscare actiunea penala, de exemplu, cu privire la amenintare, trebuiesc intrunite toate elementele constitutive ale infractiunii de amenintare, latura obiectiva, elementul material, latura subiectiva s.a.m.d., nefiind suficient faptul ca faptuitorul a fost amendat in trecut, sa zicem, pe legea 61/91, cu alte cuvinte probele trebuie sa fie certe si fara dubiu, cu privire la amenintare, altfel se va da clasare si nu veti intelege de ce. Bineinteles, cele expuse de dvs. pot fi, in anumite cazuri, criterii generale de individualizare a pedepsei, dar revin cu precizarea la mijloacele de proba.