avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Activitate alexmar

Activitate alexmar

Răspuns la discuția valoare act scris de mana
meroiud a scris:

Probabail doriti sa stiti dac are forta probanta. Daca vanzatorul refuza perfectarea actului autentic aveti posibilitatea sa il chemati in judecata pentru a se constata intervenita vanzarea cumpararea si pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de act de vanzare cumparare autentic.

Aceasta era problema mea. In fapt, niste rude de la tara au vandut o parcela de teren acum vreo patru ani, printr-o chitanta de mana. Aceste rude nu aveau trecut pe nume terenul, erau doar mostenitori ai lui(alaturi de alti mostenitori care nici nu au stiut despre vanzare), dar succesiunea nu s-a dezbatut nici pana astazi. de cateva zile ne-am trezit cu o citatie(toti mosteitorii). noul "proprietar" ne da in judecata ca nu am incheiat un contract de vanare-cumparare si astfel el nu poate primi subventia de la stat aferenta terenului. Cam ce-ar fi de facut in aceasta situatie?

Va multumesc tuturor pentru raspunsuri.
as dori sa stiu daca se considera ca autentic un act scris de mana, si semnat de martori, prin care un cetatean vinde unei alte persoane o parcela de teren.
Va multumesc!
Răspuns la discuția succesiune neefectuata
buna ziua! cred ca problema mea se potriveste intrucatva topicului, respectiv "succesiune neefectuata".
In urma cu mai multi ani, bunicul din partea tatalui a decedat, iar la 2 luni dupa aceea i-a urmat si tatal meu, care era unicul fiu al sau, deci unicul mostenitor(din cate stiu, in absenta vreunui alt act si avand in vedere ca bunica e moarta de 15 ani).
Eu mai am un frate, deci, in mod normal noi doi mostenim de drept averea bunicului nostru, in parti egale. Va rog sa ma corectati daca gresesc.
Acum, problema se pune in felul urmator: unde trebuie dezbatuta succesiunea pentru imobilul mostenit de la bunicul nostru: in localitatea unde se afla imobilul, si unde avut el ultimul domiciliu, sau in locul unde a avut ultimul domiciliu tatal meu, care era mostenitor de drept in timpul vietii lui?
Va multumesc pentru ajutor!
In urma cu mai multi ani, bunicul din partea tatalui a decedat, iar la 2 luni dupa aceea i-a urmat si tatal meu, care era unicul fiu al sau, deci unicul mostenitor(din cate stiu, in absenta vreunui alt act si avand in vedere ca bunica e moarta de 15 ani).
Eu mai am un frate, deci, in mod normal noi doi mostenim de drept averea bunicului nostru, in parti egale. Va rog sa ma corectati daca gresesc.
Acum, problema se pune in felul urmator: unde trebuie dezbatuta succesiunea pentru imobilul mostenit de la bunicul nostru: in localitatea unde se afla imobilul, si unde avut el ultimul domiciliu, sau in locul unde a avut ultimul domiciliu tatal meu, care era mostenitor de drept in timpul vietii lui?
Va multumesc pentru ajutor!
Va multumesc pentru ajutor! Sfaturile Dumneavoastra mi-au fost de un real folos.
in urma cu 7 ani tatal meu a decedat, eu beneficiind de pensie de urmas. La data decesului, tatal meu era in pensie de invaliditate gradul I, si avea varsta de 51 de ani, deci eu am primit pensie din drepturile sale de invalid.
sunt curios daca la implinirea varstei normale de pensionare a tatalui meu, voi beneficia de o recalculare pensiei mele(el are 21 de ani lucrati pana a se imbolnavi).
de asemenea, in cartea de munca a tatalui meu, se afla mai multe inscrieri de genul "redus stagiul cu ... luni", pentru cate o promovare primita. ce inseamna acest lucru? ca acel numar de luni se scade din varsta de pensionare?

va multumesc!
Trotuarul nu era acoperit cu gramezi de zapada. derapajul s-a produs intr-o curba, in timp ce eu depaseam o alta persoana aflata pe partea carosabila. Va multumesc pentru sfaturi!
Bună ziua.
în urma cu câteva luni (pe timp de iarnă - polei) am fost implicat într-un accident de circulaţie, care s-a petrecut în felul următor: din cauza carosabilului acoperit cu polei, am pierdut controlul autovehiculului, am ajuns pe contrasens şi am lovit uşor o persoană care se deplasa pe carosabil. Am adus-o la spital, a avut o leziune la nivel cerebral, dar nu a fost ceva grav. A primit de la medicul legist 9 zile de îngrijiri medicale, şi fapta mea nu a fost încadrată penal. Menţionez faptul că strada era prevăzută cu trotuar. Persoana a inaintat un proces civil, cerând daune morale în valoare de 5000 lei, şi costuri pentru tratament de 1000 lei. Întrebarile mele sunt:
1. dacă este culpă comună pentru accident, având în vedere faptul că strada avea trotuar şi persoana circula pe carosabil.
2. ce şanse de câştig are aceasta persoană în proces.
3. în ce condiţii se pot cere daune morale într-un caz de acest gen.

Vă mulţumesc şi rămân în aşteptarea răspunsului Dumneavoastră.