avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Activitate claudiaanto

Activitate claudiaanto

Răspuns la discuția Inchidere punct de lucru
Buna ziua

Nu aveti pentru ce, oricand va pot sta la dispozitie cu consultanta la adresa de mail mca.consultanta@gmail.com.

Modificarile la Actul constitutiv se fac in baza Hotararii asociatului unic/asociatilor. Daca societatea va apartine, datati Hotararea cu ziua cand mergeti la ORC, daca doriti, ca sa nu depasiti cele 15 zile.
Inchiderea punctului de lucru, inseamna modificarea actului constitutiv, numai in situatia in care acesta - punctul de lucru - este mentionat in actul constitutiv. Daca nu este mentionat, este o modificare in activitatea societatii, si nu aveti nici o treaba cu nici un termen.

O zi buna.
Răspuns la discuția Inchidere punct de lucru
Buna ziua.
Copia Contractului de comodat nu este nevoie. Se inchide punctul de lucru pe baza Hotararii asociatului unic, nu are nici o legatura cu expirarea perioadei contracului. In cazul dvs. este o coincidenta, putea-ti sa il inchideti si mai repede.
Formularul care se completeaza este Cerere de depunere si/sau mentionare acte.
Cererea de radiere se foloseste in cazul radierii societatii/sucursalei din evidentele ORC. La dvs. nu e cazul, ci doar un pct. de lucru.
Buna ziua

In cazul unei divizari a unei societati comerciale, in urma careia se transmite unei alte S.C. un imobil, pentru inscrierea acestuia in CF, este suficienta Incheierea judecatorului delegat de pe langa ORC, in care se dispune intabularea sau e necesar intocmirea unui act aditional la actul constitutiv in forma autentica?
Desi, actul contitutiv NU sufera modificari, pentru ca nu se transmite, prin divizare, decat acest imobil.

Astept un raspuns din partea dvs.
Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția divizare SRL cu asociat unic
Va rog sa fiti mai expliciti.
Deci, nu se poate face doar transmitere de patrimoniu, fara a se face transmitere de parti sociale?

Va multumesc
As avea o intrebare: "Se poate face divizarea unui SRL care are asociat unic?" Se poate face transmiterea doar a unei parti din patrimoniu unui SRL existent, fara a se transmite parti sociale?

Astept un raspuns din partea dvs.

Multumesc anticipat
Răspuns la discuția reziliere contract de inchiriere
Nu ati inteles bine. Eu sunt chiriasul, nu proprietarul.
Am incheiat un contract de inchiriere a unui spatiu cu o societate. Eu doresc rezilierea contractului, inainte de termen. Proprietarul refuza sa imi accepte rezilierea contractului susamintit. Ca si optiuni de reziliere, contractul prevede: acordul partilor, expirarea termenului si pt. neexecutare.
Ce ma sfatuiti sa fac?
Se poate invoca acceptarea tacita, in cazul in care nu primesc nici un raspuns la adresa de reziliere?
Va multumesc
Da, este prevazuta in contract posibilitatea denuntarii unilaterle, cu o notificare cu 60 de zile inainte.
Da, am notificat, in scris, proprietarului dorinta de reziliere cu acordul partilor, adresa inmanata personal acestuia.
Negatia lui a fost verbala.
Contractul prevede incetarea lui, in urmatoarele moduri:
- acordul partilor,
- denuntarea unilaterala,
- expirarea termenului,
- rezilierea contractului pt. neexecutare
Buna ziua
Am incheiat cu o persoana fizica un contract de inchieriere a unui spatiu. Acuma doresc rezilierea lui, dar proprietarul refuza acest lucru, invocand faptul ca nu am notificat dorinta de reziliere unilaterala, conform termenului din contract, plus faptul ca ... proprietarul considera ca nu am predat spatiul asa cum l-am preluat (clauza stipulata in contract). Proprietarul cand invoca acest lucru se refera la faptul ca nu am zugravit spatiul la momentul in care am iesit din el. Spatiul este in perfecta stare, nu se pune problema vreunor distrugeri.
In contract este stipulat si posibilitatea de reziliere cu acordul partilor. La momentul la care am decis sa renunt la acel spatiu, am cerut rezilierea lui cu acordul partilor, am sperat la o buna intelegere, dar se pare ca nu e asa.
Pe toata perioada de derulare a contractului am fost un bun platnic, cheltuielile cu utilitatile au fost achitate la timp ... contractul s-a derulat conform prevederilor acestuia.
Intrebarea mea este... in cazul in care proprietarul inainteaza actiune in instanta are sansa de castig?
In baza prevederilor lg. 31/1990R administratorii nu pot vota, in baza actiunilor pe care le poseda, ... descarcarea de gestiune a lor.
Intrebarea mea ar fi: "afinii lor (sotia/sotul si copiii) pot vota descarcarea lor de gestiune?
Va multumesc anticipat