avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale inscriere imobil in CF
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

inscriere imobil in CF

Buna ziua

In cazul unei divizari a unei societati comerciale, in urma careia se transmite unei alte S.C. un imobil, pentru inscrierea acestuia in CF, este suficienta Incheierea judecatorului delegat de pe langa ORC, in care se dispune intabularea sau e necesar intocmirea unui act aditional la actul constitutiv in forma autentica?
Desi, actul contitutiv NU sufera modificari, pentru ca nu se transmite, prin divizare, decat acest imobil.

Astept un raspuns din partea dvs.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 16:00, 13 Iulie 2009
Nu.
Este necesar un act autentic prin care s-a transmis dreptul de proprietate asupra imobilului de la prima S.C. la a doua S.C. In cf nu se pot face inscrieri pe baza Incheierii judecatorului delegat de pe langa ORC, aceasta avand utilitate numai pentru publicitatea existentei firmei nu pentru patrimoniul acesteia.
Pentru ca transmiterea imobilului sa fie efectiva si opozabila tertilor, aceasta trebuie sa fie inscrisa in cf si numai pe baza unui act autentic.
Potrivit dispoziţiilor Legii nr. 7/1996:
Art. 20. - (1) Dreptul de proprietate şi celelalte drepturi reale asupra unui imobil se vor înscrie în cartea funciară pe baza actului prin care s-au constituit ori s-au transmis în mod valabil.
.....................................................................................................................
(3) Hotărârea judecătorească definitivă şi irevocabilă sau, în cazurile prevăzute de lege, actul autorităţii administrative va înlocui acordul de voinţă cerut în vederea înscrierii drepturilor reale, dacă sunt opozabile titularilor.

;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divizare sa... ContSters4579 ContSters4579 ...care e actul prin care in mod efectiv se transfera dreptul de proprietate asupra imobilelor de la societatea divizata la societatile rezultate?...sa fie ... (vezi toată discuția)
Garantia pt.altul mony mony Societatea comerciala A isi divide patrimoniul si constituie o alta societate comerciala B ce detine in capitalul social un imobil rezultat in urma divizarii ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de transfer al imobilelor neautentic Ioana Cristina Catanoiu Ioana Cristina Catanoiu Similar cu o speta propusa astazi spre dezbatere, vreau sa pun in discutie urmatoarea situatie: Am o societate comerciala (A) care s-a infiintat prin ... (vezi toată discuția)