avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale divizare sa...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

divizare sa...

...care e actul prin care in mod efectiv se transfera dreptul de proprietate asupra imobilelor de la societatea divizata la societatile rezultate?...sa fie hotarirea aga data in baza proiectului de divizare?...o hotaRIRE MI SE PARE TOTUSI UN ACT OARECUM UNILATERAL...AR TREBUI SI ACORDUL SOCIETATII DIVIZATE...voi ce spuneti?...
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 10:19, 6 Mai 2008
Nu cred ca trebuie niciun acord, in fond societatile divizate sunt niste pui ai primeia si au aceiasi asociati, ceea ce inseamna ca vointa e comuna. Hotararea judecatoreasca de aprobare a divizarii e actul de transfer.
Mai greu o sa fie cu cei de la Cartea Funciara...care nu pot concepe sa inregistreze un transfer de proprietate asupra unui imobil pe baza hotararii judecatorului delegat de la ORC (sau, ca sa spun altfel, din experienta mea persoana, nu au acceptat, argumentand stupid ca hotararea judecatorului delegat nu este un act autentic #-o). Pana la urma am reusit sa inscriem si in CF pe baza protocoalelor de predare primire intre societatea care se divide si societatile rezultante (care erau in forma autentica).
cvm a scris:
nu au acceptat, argumentand stupid ca hotararea judecatorului delegat nu este un act autentic #-o). Pana la urma am reusit sa inscriem si in CF pe baza protocoalelor de predare primire intre societatea care se divide si societatile rezultante (care erau in forma autentica).

Cum era vorba aia... mare e gradina!

Eu la divizare n-am avut probleme, ci doar la fuziunea prin absobtie, mai ales ca erau doua asociatii. Am rezolvat pana la urma, fara alte artificii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal de transfer al imobilelor neautentic Ioana Cristina Catanoiu Ioana Cristina Catanoiu Similar cu o speta propusa astazi spre dezbatere, vreau sa pun in discutie urmatoarea situatie: Am o societate comerciala (A) care s-a infiintat prin ... (vezi toată discuția)
Inscriere imobil in cf claudiaanto claudiaanto Buna ziua In cazul unei divizari a unei societati comerciale, in urma careia se transmite unei alte S.C. un imobil, pentru inscrierea acestuia in CF, este ... (vezi toată discuția)
Dosar divizare dacmoto dacmoto As avea ma multe neclaritati, toate se refera la etapa a II-a a divizarii unui SRL: 1. Este necesara forma autentica a actului modificator, in cazul in care ... (vezi toată discuția)