avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Activitate cristi1q

Activitate cristi1q

multumesc frumos pentru sfaturi
o zi buna tuturor
Buna ziua,
Va rog sa ma sfatuiti intr-o problema legata de poprire pe venit.
In urma hotararii pentru pronuntarii divortului am fost obligat la plata lunara a pensiei alimentare pentru fica mea si tot odata la plata pensiei alimentare restante pe anul trecut, pentru perioada cat sa desfasurat procesul de divort. Judecatoria mi-a trimis la serviciu ordonanta de infiintare a popririi pentru sumele amintite anterior . Dupa ce au fost poprite si platite sumele respective fostei mele sotii in urmatoarea luna am primit la serviciu din partea unui executor judecatoresc o cerere de poprire pentru suma restanta aferenta pensiei alimentare + onorariul executorului..
Exista posibilitatea sa opresc aceasta ultima poprire, instituita de catre executorul judecatoresc, avand .in vedere ca eu am platit deja o parte din suma restanta?
Va multumesc anticipat.
Ma intereseaza mai putin acest fals, vreau sa-mi recuperez banii, dar nu cred ca este corect sa inregistrezi 2 contracte pe perioada determinata , dintre care unul pe tri luni iar al doilea inregistrat in decembrie pentru luna anterioara cit si pentru cea curenta.
Am descoperid abia acum pentru ca intre timp am fost plecat din tara la munca , iar acum mi-am recuperat cartea de munca

Buna ziua, va cer si eu ajutorul in urmatoarea problema:
- in luna august 2006 am fost angajat la o firma, in prima faza cu contract pe 3 luni
- dupa aceste prime 3 luni am continuat sa lucrez in cea firma asteptnd sa semnez o prelungire a contractului, lucru care nu sa intimplat
- in luna decembrie am fost anuntat ca la sfirsitul lunii imi "expira" contractul si ca nu vor sa mai fiu angajat la ei incepind cu 1 ianuarie
- pentru luna decembrie nu am primit nici salariul , iar dupa 1 ianuarie nu am fost primit la servici ,nu au vrut sa imi acorde nici preavizul legal de 15 zile
-in luna martie am primit cartea de munca printr-un fost coleg si in ea erau inregistrate urmatoarele date : 15.12.2006 prelungire contract de munca incepind cu 01.11.2006 , iar pe 03.01.2007 incetare CIM cu art. 56 lit J
-atit prelungire CIM cit si decizia de incetare nu le-am vazut si nici semnat ( acest lucru nu este un fals?)
Mai pot indrepta ceva si cum
Multumesc anticipat
Răspuns la discuția Incetare CIM
Multumesc tuturor pt. sfaturi, trebuie sa fac citeva completari:
1. am anuntat si telefonic superiorul de faptul ca sunt bolnav, dar trebuia sa trimit si cerere de concediu intr-un fel
2. am fost chemat la cercetare disciplinara pentru cele 3 zile de c. o.
3. nu am stiut ca trebuie sa vizez concediul medical si la medicul de medicina muncii
4. ce este mai bine (mai rapid) sa sesiz ITM -ul sau sa actionez in justitie
Multumesc inca odata
Discuție Incetare CIM
Buna ziua, am si eu urmatoarea problema cu angajatorul meu: intr-un un week end mi-a recidivat o boala mai veche, luni am trimis superiorului cit si la HR pe email (emailul de serviciu cu numele meu) o cere de concediu pentru 3 zile, dupa acestea am avut 2 saptamini de concediu medical pe care l-am trimis angajatorului, iar acesta mi-a spus ca nu il ia in considerare si ca ma cheama la comisia de disciplina ( in timpul aceastei perioade de medical) pentru ca am lipsit nemotivat si imi desface contractul de munca pentru acest lucru. In plus mi-a blocat salariul pe luna precedenta ca garantie pentru laptopul si telefonul de servici. Ce pot face pentru a-mi incheia legal contractul de munca si recupera bani care mi-se cuvin.
Va multumesc anticipat pentru ajutor