avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prelungire CIM si inchidere CIM fara cunostinta ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prelungire CIM si inchidere CIM fara cunostinta angajatului

Buna ziua, va cer si eu ajutorul in urmatoarea problema:
- in luna august 2006 am fost angajat la o firma, in prima faza cu contract pe 3 luni
- dupa aceste prime 3 luni am continuat sa lucrez in cea firma asteptnd sa semnez o prelungire a contractului, lucru care nu sa intimplat
- in luna decembrie am fost anuntat ca la sfirsitul lunii imi "expira" contractul si ca nu vor sa mai fiu angajat la ei incepind cu 1 ianuarie
- pentru luna decembrie nu am primit nici salariul , iar dupa 1 ianuarie nu am fost primit la servici ,nu au vrut sa imi acorde nici preavizul legal de 15 zile
-in luna martie am primit cartea de munca printr-un fost coleg si in ea erau inregistrate urmatoarele date : 15.12.2006 prelungire contract de munca incepind cu 01.11.2006 , iar pe 03.01.2007 incetare CIM cu art. 56 lit J
-atit prelungire CIM cit si decizia de incetare nu le-am vazut si nici semnat ( acest lucru nu este un fals?)
Mai pot indrepta ceva si cum
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:23, 14 Noiembrie 2008
Daca s-a intamplat asa cum spuneti dvs. este un fals. Dar ganditi-va ca ati beneficiat de acest fals prin aceea ca ati primit salariu.
Trebuia sa insistati sa vi se prezinte actul aditional de prelungire a CIM. Fiind un CIM pe perioada determinata, nu trebuia sa va mai anunte de incetarea lui, el incetand la data expirarii sale (art.56j din Codul muncii).
Pentru salariul din luna decembrie puteti face sesizare la ITM sau sa actionati in instanta pe angajator la Tribunalul din judetul unde domiciliati.
Dar mi se pare ciudat ca ati descoperit abia acum, dupa doi ani, aceste lucruri.
Ma intereseaza mai putin acest fals, vreau sa-mi recuperez banii, dar nu cred ca este corect sa inregistrezi 2 contracte pe perioada determinata , dintre care unul pe tri luni iar al doilea inregistrat in decembrie pentru luna anterioara cit si pentru cea curenta.
Am descoperid abia acum pentru ca intre timp am fost plecat din tara la munca , iar acum mi-am recuperat cartea de munca

Din cate inteleg apareti angajata cu CIM in luna decembrie, daca nu ati ridicat salariul mergeti la societate si faceti o cerere in acest sens si depuneti o reclamatie si la ITM cu privire la refuzul platii salariului.
Daca nu ati fost la societate sa cereti salariul in aceasta perioada intai faceti demersuri cu privire la plata salariului poate il primiti fara sa fie nevoie de reclamatie.
Ultima modificare: Vineri, 14 Noiembrie 2008
adelaida_07, utilizator
cristi1q a scris:

Ma intereseaza mai putin acest fals, vreau sa-mi recuperez banii, dar nu cred ca este corect sa inregistrezi 2 contracte pe perioada determinata , dintre care unul pe tri luni iar al doilea inregistrat in decembrie pentru luna anterioara cit si pentru cea curenta.
Am descoperid abia acum pentru ca intre timp am fost plecat din tara la munca , iar acum mi-am recuperat cartea de munca

Nu este vorba de 2 c.i.m. pe durata determinata, ci de unul singur caruia i-a fost prelungita durata de valabilitate. Este perfect legal ce a facut angajatorul , ami putin falsificarea semnaturii dvs pe actele aditionale.
Referitor la recuperarea ultimului salariu aveti urmatoarele posibilitati :
1. o discutie cu angajtorul sau depuneti o cerere in acest sens.
2. sesizare la ITM
3. actiune in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme ale contractului alonso_first_one alonso_first_one Buna ziua!Problema mea v-am mai prezentat-o mai demult,insa vreau sa ma asigur ca am inteles totul asa cum trebuie.Prietena mea a semnat in luna decembrie un ... (vezi toată discuția)
Decizie incetare de drept c.i.m tomaioan tomaioan Buna ziua.Va rog sa-mi spuneti daca am un salariat cu contract individual de munca pe durata determinata ( este strain refugiat din Africa,dreptul de sedere in ... (vezi toată discuția)
Incetare abuziva cim pe perioada determinata jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Vreau sa va supun atentiei urmatoarea situatie: verisoara mea s-a angajat pe perioada determinata pe un post al carui titular de drept era in ... (vezi toată discuția)