avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie incetare de drept C.I.M
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie incetare de drept C.I.M

Buna ziua.Va rog sa-mi spuneti daca am un salariat cu contract individual de munca pe durata determinata ( este strain refugiat din Africa,dreptul de sedere in Romania ca refugiat a expirat in 07.07.2010, dar a depus actele pentru prelungire dar dureaza vreo 3 luni) care a expirat in 30.06.2010 stiu ca pot sa-i prelungesc CIM de doua ori consecutiv.Intrebarea mea este daca trebuie sa trimit REVISAL-ul cu aceasta modificare ? Eu stiu ca doar daca se modifica tipul contractului trebuie trimis REVISAL-ul, la ITM trebuie sa depun doar actul aditional.
Sau daca nu ii mai preungesc contractul de munca , trebuie sa depun decizia de desfacere a CIM si la ITM si sa trimit REVISAL-ul? Eu am citit in Codul muncii la art.56 alin.2 ca decizia incetarii de drept a CIM se comunica doar persoanei aflate in cauza.( am uitat sa mentionez ca el este unicul salariat si este si asociatul unic al firmei).
Va multumesc anticipat pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:52, 6 August 2010
1. Prelungirea CIM pe perioada determinata se face prin act aditional, care se inregistreaza la ITM dar nu se inregistreaza in Revisal.
2. La incetarea CIM de drept (art.56j din Codul muncii) ITM solicita o decizie care arata cam asa:

SC ___________________________
Sediul_________________________
Tel/Fax: _______________________

DECIZIA Nr._______/_______________

Avand in vedere expirarea termenului contractului individual de munca incheiat pe perioada determinata cu dl / dna ___________________________;

In temeiul art.56 lit. j din Codul muncii,

Administratorul SC ______________SRL, dl/dna _____________,

DECIDE:

1. Contractul individual de munca nr.____________/________________ incheiat cu dl / dna _____________________________________________, inceteaza cu data de ________________________ .
2. Prezenta decizie se va comunica, in copie, celui in cauza, in termen de 5 zile.
3. Impotriva prezentei decizii de incetare a contractului individual de munca, salariatul se poate adresa cu contestatie la Tribunalul_____________ in termen de 30 de zile de la comunicare.
ADMINISTRATOR,
_____________

Data comunicarii __________________
Semnatura
salariatului _______________________
Ultima modificare: Vineri, 6 August 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Exista art.56 alin.2 in Codul Muncii si are urmatorul continut :
(2) Pentru situatiile prevazute la alin. (1) lit. d)-k), constatarea cazului de incetare de drept a contractului individual de munca se face in termen de 5 zile lucratoare de la intervenirea acestuia, in scris, prin decizie a angajatorului, si se comunica persoanelor aflate in situatiile respective in termen de 5 zile lucratoare.
:)
freeelis:
Asa este. Caldura mai joaca si asemenea feste (!?).:sorry:
Am reeditat mesajul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista un model de decizie pentru incetare la termen cim determinat? nicradu nicradu Buna ziua, Pana acum nu am avut salariati cu cim determinat si la inceputul lunii august avem cativa salariati carora le vor inceta contractele de munca pe ... (vezi toată discuția)
Art. 56 lit. j - model decizie bianchita bianchita Buna ziua Va rog sa-mi postati un model de decizie de incetare a unui contract de munca cu perioada determinata-art.56 lit. j- pentru a putea beneficia de ... (vezi toată discuția)
Carnet de munca dus la scanat maiamaria maiamaria buna ziua. ce pot face in situatia in care am un salariat angajat pe durata determinata, si i-am dus carnetul de munca la Pensii, pt scanare, iar cu data de ... (vezi toată discuția)