Buna ziua. Ce parghii legale sunt in situatia in care muzica si scandalul de la o pensiune deranjeaza in mod repetat locuitorii din jur? Daca acea pensiune este inregistrata ca si pers juridica, dar nu are autorizatie de functionare, de cine ar putea fi verificata si sanctionata? Multumesc
Buna,
De cateva zile, vine un miros puternic de balegar, de nu poti deschide geamul. Stau la casa si e posibil ca mirosul sa vina de la un vecin care sta mai sus de mine si care ar creste porci. Am fost sa vorbim cu el, dar nu reusim sa il gasim. Am vreun drept? La cine pot sa apelez, care sa si actioneze repede? Politie, Primarie, Garda de Mediu? Poate primi amenda? Multumesc
Nu am dat fdbk pe acel site, ci intern, intr-un chestionar al angajatorului
Multumesc frumos pentru promptitudine si raspuns!
Stiu asta, insa considerati ca expunerea de motive pt plecarea mea, poate fi considerata o sanctiune disciplinara?
Sunt in preaviz, inca nu s-a incheiat contractul de munca. Are dreptul sa ma sanctioneze?
Buna ziua,
Sunt in preaviz si am dat un feedback confidential despre management, intr-un chestionar in care se urmareste calitatea vietii la munca a angajatului (nu am dat nume, insa s-ar putea face legatura cu mine, pt ca ei stiu despre fdbk meu)
Pot fi cumva sanctionata? Disciplinar sau legal?
Dar are cumva dreptul sa ma sanctioneze disciplinar?
Da, seful meu mai are un sef.
Multumesc pentru raspuns. Stiu ca e dreptul meu sa nu dau motive, insa eu intreb asa: daca am dat motive fata de niste colegi, ma poate actiona legal?
In motive am spus lucruri care m-au deranjat la cei 2 sefi ai mei (seful direct si superiorul lui).
Eu am semnat incetarea contractului cu acordul partilor, la initiativa mea.
Multumesc,
Buna seara,
Mi-am dat demisia cu acordul partilor. Seful meu a stabilit 2 intalniri in care sa anunt colegii ca plec (1 intalnire cu subalternii mei si 1 cu alti 3 subordonati lui). In prima intalnire a spus echipei mele sa puna intrebari, pt ca nu stie cand o sa mai fie asa sincer si a inceput sa isi dea cu parerea despre motivele plecarii mele. In a 2-a intalnire, mi-a dat cuvantul, am anuntat ca plec si mi-am expus si motivele pt care plec. Seful meu a inceput sa se enerveze, sa tipe efectiv cum ca "l-am tradat, ca l-am luat prin surprindere, ca nu i-am spus niciodata acele motive, ca el a investit in mine timp si energie, ca el nu mi-a facut contraoferta pentru ca eu de fapt nu sunt peste asteptari, ci conform". Va intreb asa: (1) are vreun drept legal sa ma sanctioneze in vreun fel doar pentru ca mi-am justificat plecarea de fata cu alti colegi de acelasi rang cu mine? El tot timpul ne spune sa facem ce simtim, sa fim transparenti...asta am facut.. ei sigur ma intrebau de ce plec....(2) eu am vreun drept legal sa le fac reclamatie ca a tipat la mine, mi-a adus acuze si a mintit de fata cu restul? (De ex el a incercat sa imi faca contraoferta insa eu i-am spus ca decizia mea e ireversibila)