Buna seara,
Mi-am dat demisia cu acordul partilor. Seful meu a stabilit 2 intalniri in care sa anunt colegii ca plec (1 intalnire cu subalternii mei si 1 cu alti 3 subordonati lui). In prima intalnire a spus echipei mele sa puna intrebari, pt ca nu stie cand o sa mai fie asa sincer si a inceput sa isi dea cu parerea despre motivele plecarii mele. In a 2-a intalnire, mi-a dat cuvantul, am anuntat ca plec si mi-am expus si motivele pt care plec. Seful meu a inceput sa se enerveze, sa tipe efectiv cum ca "l-am tradat, ca l-am luat prin surprindere, ca nu i-am spus niciodata acele motive, ca el a investit in mine timp si energie, ca el nu mi-a facut contraoferta pentru ca eu de fapt nu sunt peste asteptari, ci conform". Va intreb asa: (1) are vreun drept legal sa ma sanctioneze in vreun fel doar pentru ca mi-am justificat plecarea de fata cu alti colegi de acelasi rang cu mine? El tot timpul ne spune sa facem ce simtim, sa fim transparenti...asta am facut.. ei sigur ma intrebau de ce plec....(2) eu am vreun drept legal sa le fac reclamatie ca a tipat la mine, mi-a adus acuze si a mintit de fata cu restul? (De ex el a incercat sa imi faca contraoferta insa eu i-am spus ca decizia mea e ireversibila)
2. Nu exista demisie cu acordul partilor ... demisia poate fi cu sau fara preaviz.
Asadar, fie solicitati incetarea raportului de munca prin demisie- art.81 C.mun., fie cu acordul partilor - art.55 lit.b C.mun.
3. Exista o conducere superioara peste acea persoana?