avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie cu expunere de motive
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie cu expunere de motive

Buna seara,
Mi-am dat demisia cu acordul partilor. Seful meu a stabilit 2 intalniri in care sa anunt colegii ca plec (1 intalnire cu subalternii mei si 1 cu alti 3 subordonati lui). In prima intalnire a spus echipei mele sa puna intrebari, pt ca nu stie cand o sa mai fie asa sincer si a inceput sa isi dea cu parerea despre motivele plecarii mele. In a 2-a intalnire, mi-a dat cuvantul, am anuntat ca plec si mi-am expus si motivele pt care plec. Seful meu a inceput sa se enerveze, sa tipe efectiv cum ca "l-am tradat, ca l-am luat prin surprindere, ca nu i-am spus niciodata acele motive, ca el a investit in mine timp si energie, ca el nu mi-a facut contraoferta pentru ca eu de fapt nu sunt peste asteptari, ci conform". Va intreb asa: (1) are vreun drept legal sa ma sanctioneze in vreun fel doar pentru ca mi-am justificat plecarea de fata cu alti colegi de acelasi rang cu mine? El tot timpul ne spune sa facem ce simtim, sa fim transparenti...asta am facut.. ei sigur ma intrebau de ce plec....(2) eu am vreun drept legal sa le fac reclamatie ca a tipat la mine, mi-a adus acuze si a mintit de fata cu restul? (De ex el a incercat sa imi faca contraoferta insa eu i-am spus ca decizia mea e ireversibila)
Cel mai recent răspuns: Livius Laslau , Consilier juridic 23:22, 19 Iunie 2021
Buna seara,
Angajatorul are posibilitatea de a va cerceta disciplinar pentru motive concrete. Cercetarea disciplinara trebuie sa se desfășoare conform Codului Muncii. Decizia poate fi contestata in instanță.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz cerere incetare activitate cristina29 cristina29 Buna ziua! In cazul in care un salariat face cerere de incetare a activitatii (din motive personale), dar angajatorul nu i-o accepta, ce se intampla? (vezi toată discuția)
Mutare pe un post inferior kszabo1979 kszabo1979 Buna ziua As fi recunoscatoare daca m-ar putea ajuta cineva in poblema urmatoare: Sunt angajata la o firma de 10 ani in functie de sef birou export / ... (vezi toată discuția)
Nu acepta incetarea contractului de munca cu acordul partilor nosq2 nosq2 Buna seara! Am o mare problema cu angajator de fata, am vorbit de vinerea trecuta ca nu mai pot sa lucrez la ei decat pana in data de 11.11 adica vinerea ... (vezi toată discuția)