ralu_2008 a scris:
si instanta poate tine cont de anumite situatii si relatii interpersonale cand va delibera programul de vizita.
nu se poate ca un copil sa stea o saptamana la un parinte si o saptamana la celalalt parinte.
si oricum este mic ca sa fie ridicat de la domiciliul mamei, mai ales ca, se pare, nu e atasat de tata.
reiterez, ideal ar fi fost sa se fi cerut printr-o cerere accesorie programul de vizita. in situatia de fata, ori partile cad de comun acord asupra unui program, ori instanta va decide.
Ridicarile se fac de obicei la masinile parcate ilegal si la ridicarile de numerar la casieriile bancilor. E drept il mai ridic in brate dar e cam greutz :D . Lipsa atasamentului fata de mine (daca tot ati tras concluzia ca nu ar exista), se datoreaza tocmai faptului ca legea nu permite unuia dintre parinti sa aiba relatii stabile cu minorul. Ulterior tot legea decide legatura dintre parinte/copil pe baza atasamentului. Eu gasesc un nonsens aici. (dar ma rog sunt subiectiv)
Daca partile nu cad de comun acord (si noi nu suntem in situatia asta caci altfel nu as mai scrie de o saptamana pe forum aici #-o), instanta sa decida. Si ne invartim in cerc: ce sa decida instanta daca legea nu da dreptul din start unuia dintre parinti.
Deci concluzie: legea trebuie facuta in asa fel incat ambii parinti sa plece de pe pozitii egale (cu un singur domiciliu al copilului ca nu e titirez), asa cum erau si in timpul casatoriei. Plecand de aici ambii vor fi responsabili si presati de lege vor face echipa in jurul copilului, ori unul dintre ei daca da dovada de lipsa de interes si implicare dispare.
E destul de clar?
In ceea ce priveste parerea dumneavoastra despre cine, care, cum a fost mai vinovat inainte de divort si dupa (intre cei 2 soti), nu pot sa va raspund pentru ca raspunsul meu ar fi considerat subiectiv, dar in primul rand NU are legatura cu relatiile copilului cu parintii sai.