avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1007 soluții astăzi
Forum Activitate Catalin16661

Activitate Catalin16661

Buna ziua,
Multumesc pentru raspuns.
La data decesului, tatal meu era pensionar.

Dapix a scris:

Pensia de urmaș se cuvine copiilor și soțului supraviețuitor, dacă susținătorul decedat era pensionar sau îndeplinea condițiile pentru obținerea oricărui tip de pensie acordată din sistemul public de pensii.

Intereseaza-te in Turcia, ca de acolo s-ar putea sa primesti, conform legilor turcesti.

Buna ziua,
Da, tatal meu a cotizat in Romania.
A avut firme deschise, dar ma gandesc ca a platit taxe si impozite in Romania.
Din Romania nu pot primii pensie de urmaș? Dar din Turcia?
(Tatal meu figureaza in certificatul de nastere.)
CHKa a scris:

Nu poti primi pensie de urmas din Romania , decat daca tatal tau a cotizat la sistemul de pensii publice din Romania ( a fost angajat legal in tara , sau a incheiat un contract de asigurare la acest sistem ) . De obicei ( dar nu-i neaparat asa ) , cetatenii straini - pe vremea aceea - isi deschideau afaceri in Romania , nu se angajau . Deci , intr-o atare situatie , va trebui sa cercetezi daca a avut un asemenea contract . Asta , desigur , daca tatal tau figureaza in certificatul tau de nastere . Daca acel imobil e in Turcia , va trebui sa te interesezi acolo care e legislatia privind succesiunile , aceasta se aplica , nu cea romana .

Buna ziua,
am o întrebare.
Eu nu am depus cerere de pensie( urmaș ) pana acum, Menționez ca am vârsta de 21 de ani si urmez studii universitare.
Tatal meu era din Turcia si acolo a si decedat ( moarte naturala.)
Tin sa Menționez ca a decedat acum 10 ani.
Mama mea este romanca, dar nu au fost căsătoriți. Din ce am inteles, un imobil a fost lasat doar unuia dintre copiii sai( acesta fiind din prima casatorie) pot avea cota parte la imobil?
Cum pot beneficia de aceasta pensie de urmaș?
Ce acte trebuie concret sa depun?
Va Multumesc!
Răspuns la discuția Pensie urmaș

Buna ziua, tatal meu a lucrat si in Turcia dar si in România ( a avut un mic restaurant)
Cornel Vasile a scris:

Tatal dvs lucra in tara sau in Turcia?

Discuție Pensie urmaș
Buna seara, am o întrebare si sper sa primesc un răspuns.
Eu nu am depus cerere de pensie( urmaș ) pana acum, Menționez ca am vârsta de 20 de ani si sunt la o facultate.
Tatal meu era din Turcia si acolo a si decedat ( boala cronica)
Tin sa Menționez ca a decedat acum 9 ani.
Mama mea este romanca( inca in viata ) dar ei nu au fost căsătoriți cu acte.
Cum pot beneficia de aceasta pensie de urmaș?
Ce acte trebuie concret sa depun?
Va Multumesc!
Răspuns la discuția Drept civil

Pai da dar azi cand am fost la buletin, am avut ceva probleme….
raluk0207 a scris:

Nu. Actele asa rămân.
La Cartea funciara apar amândoi?

Discuție Drept civil
Buna ziua, am si eu o întrebare… mama mea cu tatal meu au avut o casa, ei au divorțat in 2004 si in 2006 au fost la notar sa faca schimb cu o alta casa… mama mea din gresala cel mai probabil a declarat ca era căsătorită (in 2006) dar ea era divorțată deja… si la aceasta casa nu este făcută nici succesiunea si nici Partajul… tatal meu a decedat din pacate… ce este de facut ? Se pot reface actele din 2006 sa apara ca ea era divoartata ?
Discuție Buletin
Buna ziua, am si eu o întrebare… eu mi am pierdut buletinul iar mama mea cu tatal meu au o casa…tatal meu a decedat si nu s a facut succesiunea( doar mama mea traieste… împreuna cu fratii mei) pentru a merge sa mi fac un buletin nou, am nevoie de contractul casei si de mama mea ca sa fiu luată in spațiu ? Sau trebuie sa vina si fratii mei.
Răspuns la discuția Dreptul muncii - demisie
Am inteles, si credeti ca am nevoie de un avocat?

Cornel Vasile a scris:

Nu ajungeti la inchisoare pentru asa ceva ... daca va castiga procesul, atunci veti fi obligat sa platiti acea suma ..insa va trebui sa dovedeasca ca ati cauzat acel prejudiciu.

Răspuns la discuția Dreptul muncii - demisie
Va Multumesc! A spus ca o sa fim dati in judecată pentru: demisie intempestive si pentru ca nu am fost in ziua aia la munca… a spus undeva la 4.500 de lei avem de plătit… ce putem face ? Daca nu plătim acești 4.500 putem ajunge la închisoare ?