avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Activitate Cosmindragomir

Activitate Cosmindragomir

Buna seara,
Bunicii mei aveau un teren cu număr de casa intr-un sat unde terenul nu costa foarte mult, dar are valoare sentimentală pentru mine
Pe acel teren nu mai exista locuinta de 30 de ani
Cum as putea legal sa pun acel teren pe numele meu?
Pe unchii mei nu ii intereseaza sa se faca o succesiune pentru ca ar fi costuri mai mari decât valoarea terenului
VA multumesc
Buna seara ,am o problema cu un spațiu comercial .
Am investit in el si l-am amenajat ,am obținut toate autorizațiile pentru un fast food, mai putin autorizația de la Primăria Sibiu
Pe motiv că spațiul se află intr-o zona istorică și puz ul nu permite alimentație publică
Spațiul este încadrat ca spațiu comercial

Va multumesc

Mai am de plata doar cei 500 lei pt executor

Company Advising a scris:

Banuiesc ca taxele si onorariu de la executor, nu? Puteti sa solicitati documente justificative, dar nu va ajuta prea mult. Daca mai sunteti in termen, puteti formula contestatie la executare, desi nu se intelege exact ce ati platit, daca mai aveti de plata, etc.

Buna seara, astazi mi a fost facuta poprire pe toata suma de 1700lei.desieu am facut plata catre creditor ieri.
Este legal sa ia toata suma sisa ma lasae fara nici un ban pe card?
Pot sa cer facturi care sa dovedeasca taxele si onorariu de 500 lei?
Va multumesc
Nu am vorbit încă cu un avocat

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Legi sunt mai multe dar depinde care este aplicabila.
Avocatul ce a zis după analiza de caz cu actele în fata?

Multumesc

Andreea Dana Fodor a scris:

Buna ziua,

Din păcate, da, deoarece prin faptul că nu ați achitat la timp l-ați determinat pe creditor sa apeleze la serviciile unui executor judecătoresc, astfel că sunteți răspunzător de acoperirea costurilor.

Trebuie doar sa știți exact ce reprezintă suma de 500 lei solicitata de executor (de ex: taxe postale, taxe de timbru, cheltuieli necesare desfășurării executării silite, onorarii) întrucât limitele minimale și maximale ale onorariului pe care îl poate solicita sunt prevăzute de Ordinul 2550/2006.

Buna ziua ,părinții mei au o casa la tara si de 30 de ani au platit taxele impozitele si au renovato au facut o locuibila ,bunicii fiind de 25 de ani decedați.
Cum putem sa o trecem pe nume fiind singurii care am avut grija de ea ,ceilalți s au răzgândit acum si vor parte
Exista vreo lege in favoarea noastră?
Buna ziua ,daca am plătit creditorului suma restanță de 1100lei tot eu trebuie sa plătesc si onorariul de 500lei al executorului din moment ce eu nu am apelat la serviciile lui ?
Va multumesc