avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1290 soluții astăzi
Forum Activitate Eliivanov

Activitate Eliivanov

Buna ziua.... Sunt intr o indiviziune cu unchiul meu, in act este specificat fiecaruia cat ii revine.... Intrebarea mea este :pot sa i dau mamei mele dreptul de uzufruct viager sau am nevoie de acordul unchiului?? Va multumesc anticipat pt colaborare!
Actul de vanzare cumparare s a facut in 2006... Unde, pe atunci nu a fost legea asta ca dreptul de uzufruct viager sa se vanda la alta persoana..... Deci la notar in 2006 nu ne au spus nimic.... Ce se poate face pentru a impiedica acest lucru??? Va multumesc frumos pt colaborare!
Buna ziua...as dori ca cineva sa ma ajute si sa mi explice daca dreptul de uzufruct viager se poate vinde??? Daca este posibil, se poate face farà acordul proprietarului??? Va multumesc!!!
Va multumesc pt raspuns dar ati omis faptul ca ca eu am specificat ca am locuit mereu acolo... Am fost proprietar, am donat casa fetei fiind mereu tutore si m am ocupat de administrarea si conservarea proprietatii. Nu inteleg de ce trebuie sa se consulte cu el ca sa pot avea resedinta acolo??? Asta inseamna ca si el dupa c'è s a casatorit trebuia sa ma consulte pt a face resedinta sotiei sale si bineinteles a copiilor??? Vrea sa zica ca daca fata mea se casatoreste trebuie sa i ceara voie copropriarului sa locuiasca cu sotul in casa ei???? Mi se pare o aberatie!!!!!
Da asa este trebuie sa trec prin spatiul Comun,... Am si procura de administrarea si conservare a proprietatii pt cota fetei dar nu mi se pare normal ca pt a intra in casa trebuie sa avem acordul lui. Pe langa acesta am si residenta la aceasta adresa. Vazand ca el a dobandit cota sa de proprietate inainte de casatorie atunci si fata mea ar putea sa interzica accesul sotiei sale si a copiilor pt ca nici ei nu sunt proprietari. Este legal ca un coprorietar sa iti dicteze cine poate si cine nu poate intra pe cota ta de proprietate???
Buna ziua.... In urma unui divort am devenit tutorele fetitei mele. Pt a nu face partaj cu fostul sot am donat casa fetei fiind inca minora. Casa este alcatuita din 2 apartamente fiecare intrare separate, teren cota aparte si dispensele 1/2cu alt proprietar. Deci fetei I au revenit un apartment teren 240 din 500 si 1/2dispense. Fata acum è majora e là facultate in strainatate nu poate sa vina in Romania sa vada casa m a trimis pe mine. Surpriza este ca celalalt proprietar cu care este in i diviziune nu imi permite sa intru pt ca am iesit din drepturile mele de tutor si daca vreau sa intru in casa fetei mele trebuie sa fie aceasta prezenta. Intrebarea mea este poate un comproprietar sa intrezica rudelor sau prietenelor fetei mele sa nu intre pe proprietatea ei? Putem folosi aceste amenintari in instanta pt a iesi din indiviziune?va multumesc pt colaborare!!!
Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti si pe mine in problema pe care incerc sa v o prezint. Sunt in indiviziune cu fratele meu, adica avem o curte 500mp din care 240 EU si 260 mp El. Terenul nu este lotizat. Mai avem si dispensele din spatele curtii 1/2 fiecare.
El a ocupat toate dispensele si le adus intr un stat de degradare avansat si in acelasi timp foloseste si curtea ca si cum toata II apartine. Parintii nostri au usufruct viager si la mine si la fratele meu.(casa fiind cu etaj, doua apartamente cu intrari separate, al meu inca la rosu, apartamentul fratelui locuibil) vazand ca am fost pt o perioada plecata cu Parintii din tara, fratele meu si.a permis sa scoata hainele uzufructului din casa lui si sa deschida usa apartamentului meu trantindu le pe moluz. Intrebarea mea este,tinand cont ca suntem in indiviziune chiar are dreptul sa faca c'è vrea in curte si dispensele care le avem1/2fara acordul nostru? Chiar daca uzufructul nu face sezizari EU ca propeietar c'è pot face vazand ca si. a permis sa deschida usa apartamentului meu farà sa acordul meu si nici nu am fost instiintata ca el a decis sa dea afara bunurile uzufructului. As vrea sa ies din aceasta indiviziune si sa cer despagubiri pt toate faptele fratelui meu. Va multumesc!!
Buna ziua va rog as dori un sfatul dumneavoastra... In 2006 am cumparat o casa dupa care fostul sot ma batut ca m. A lasat cu otrauma cranio cervicale,dupa evenimentul acesta am cerut divortul, vazand ca aveam aceasta casa ca nu ajungem la partaj am donato. O fiicei nostre. Cand am facut actual de donatie vazand ca aveam contract de munca in strainatate, pt retragerea actelor de la notar am rugat fratele meu sa ne reprezinte pe noi parintii si cumnata minora care primea casa. Toate bune pana aici. De cati. Va ani m. Am. Oprit sa fac cadouri si sa platesc fratiorul si cumnata au inceput sa ma defaimeze in jur ca EU I. Am pus sa depuna marturii mincinoase pt a putea EU sa divortez, cu toate ca EU am toate actele de la divorz, divortul a fost consensual, exista un contract de mediere care Arata CA nu a fost nevoie de martori, afirma ca mi. Au dat bani sa plec din Tara chiar daca exista martori care intr-adevar m. Au ajutat... Si. Multe altele... Intrebarea mea este cate sanse as avea daca I. As purta in instant pt uz de declaratii false defaima si calomnie la persona mea?