avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Sunt intr o indiviziune cu unchiul meu, in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Sunt intr o indiviziune cu unchiul meu, in act ...

Buna ziua.... Sunt intr o indiviziune cu unchiul meu, in act este specificat fiecaruia cat ii revine.... Intrebarea mea este :pot sa i dau mamei mele dreptul de uzufruct viager sau am nevoie de acordul unchiului?? Va multumesc anticipat pt colaborare!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Ciurea , Avocat 17:30, 13 Iunie 2023
Bună ziua,

Puteți constitui uzufructul numai pentru partea dvs., dacă nu se dispune altfel prin actul juridic respectiv. Dacă doriți constituirea uzufructului pentru întregul bun, veți avea nevoie de acordul unchiului dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este dreptul meu julia_30 julia_30 Buna ziua, as dori sa stiu si eu ce drepturi detin (in ce procentaj)asupra unui apartament cumparat prin contract de vanzare -cumparare impreuna cu mama mea. ... (vezi toată discuția)
Contract v-c pe nume copil major MoP MoP Buna ziua. Dorim sa achizitionam o casa direct pe numele copilului major. Putem face acest lucru stipuland in contract uzufruct\\/ habitat viager (nu ... (vezi toată discuția)
Mostenire, renuntare sotie supravietuitoare si 2 frati in favoarea celui de-al treilea cuziamusia cuziamusia Buna ziua Tata a decedat iar dezbaterea inca nu sa facut. Mama si cei doi frati vor sa renunte la partile lor in favoarea celui de al treilea frate. In ... (vezi toată discuția)