avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1108 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua...as dori ca cineva sa ma ajute si sa mi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua...as dori ca cineva sa ma ajute si sa mi explice daca ...

Buna ziua...as dori ca cineva sa ma ajute si sa mi explice daca dreptul de uzufruct viager se poate vinde??? Daca este posibil, se poate face farà acordul proprietarului??? Va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: Eliivanov , utilizator 14:12, 13 Decembrie 2022
Dacă nu există o prevedere în contractul prin care s-a constituit dreptul de uzufurt care să interzică vânzarea, se poate transmite și fără acordul nudului proprietar. Important este și momentul când s-a constituit dreptul de uzufruct.
Actul de vanzare cumparare s a facut in 2006... Unde, pe atunci nu a fost legea asta ca dreptul de uzufruct viager sa se vanda la alta persoana..... Deci la notar in 2006 nu ne au spus nimic.... Ce se poate face pentru a impiedica acest lucru??? Va multumesc frumos pt colaborare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act vanz-cump. unde mama sa fie nud proprietar, iar eu sa fiu uzufructuar viager marian00 marian00 Mama doreste sa-mi cumpere un apartament, dar vrea sa se asigure ca nu cumva sa il vand fara acordul ei. Nelamurirea este daca poate sa cumpere apartamentul de ... (vezi toată discuția)
Am o problema majora ememe ememe am un apartament care e al mamei dar avem drept viager si eu si fosta sotie(sunt divortat).casa , la 18 ani,va fi al copilului dar fosta sotie nu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Care este dreptul meu julia_30 julia_30 Buna ziua, as dori sa stiu si eu ce drepturi detin (in ce procentaj)asupra unui apartament cumparat prin contract de vanzare -cumparare impreuna cu mama mea. ... (vezi toată discuția)