avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Activitate fira_fira63

Activitate fira_fira63

Terenurile sunt extravilane, nu exista titlu de proprietate pentru nimeni din acel sat. Acum este în desfășurare (din fonduri europene) acțiunea de măsurare, topografica,, eliberare de titluri de proprietate pe "bunici" și apoi intabulare. Aceasta se va finaliza probabil în 2-3 ani.
Tatal este decedat de 4 ani. In anul urmator decesului, a fost vandut terenul arabil, (care nu a fost intabulat, doar trecut in registrul agricol pe acesta, intabularea nefiind posibila,doar in urmatorii 2-3 ani se vor face titlurile de proprietate, etc). Vanzarea a fost efectuata in baza unui contract de vanzare-cumparare in forma scrisa (de mana, cu martori), dupa care au fost scoase din registrul agricol de pe numele tatalui si trecute pe cumparator. Sumele incasate au fost impartite tuturor mostenitorilor, care au fost de acord la acea data cu vanzarea acestora si au incasat banii, pe baza de semnatura. Acum, dupa atatia ani, doi dintre mostenitori, au solicitat reinscrierea terenurilor in registrul agricol si anularea contractelor, dar nu au restituit sumele de bani incasate, nici impozitul achitat de catre cumparatori. Cumparatorii nu doresc anularea contractului si restituirea sumelor. Primaria, a inregistrat din nou pe decedat, toate terenurile, in baza succesiunii facute pentru restul bunurilor (terenurile nefiind mentionate in succesiune, pe motivul lipsei titlului de proprietate), unde pe aceasta fila a trecut toti mostenitorii. Ce este de facut in acest caz? va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Buna ziua. In cazul in care o matusa (care are 2 copii), doreste sa doneze unui nepot o parcela de pamant ptr a-si face casa, aceasta donatie poate fi atacata de copii acesteia dupa decesul donatoarei? Sau ce tip de act ne sfatuiti sa facem, sa nu ne trezim ca se construoeste casa, apoi se ataca donatia.
Sa inteleg ca in acest caz, pentru a nu avea drept de mostenire, este mai indicat sa se faca divortul de comun acord si apoi sa-si dobandeasca bunuri proprii?
In cazul unui cuplu despatit de comun acord (nu divortati), in urma lichidarii patrimoniului comun prin intelegere, doresc sa-si cumpere fiecare cate o locuinta. Avand in vedere ca nu sunt divortati, care este modalitatea de achizitie, asfel incat nici unul sa nu aiba drept asupra bunului celulilalt (sa nu fie bun comun) si nici drept de mostenire.
Buna ziua. Va rog sa ma sfatuiti care este modalitatea de anulare a unui contract de donatie semnat de donatara in necunostinta de cauza (nu a citit contractul nici nu i-a fost citit de catre notar, ea stie ca a semnat o imputernicire pentru intabularea unui teren). Donatara are 5 copii in viata din care unul este cel care a intrat in posesia donatiei, restul nu au stiut de aceasta. Donatara este de acord sa retraga donatia, deoarece nu a dorit niciodata sa-si dezmosteneasca ceilalti 4 copii, intregul patrimoniu personal doreste sa fie impartit in mod egal celor 5 copii. Notarul in cauza spune ca nu se mai poate face nimic. Avem sanse in instanta de judecata? Va multumesc anticipat pentru raspuns.