avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... In cazul unui cuplu despatit de comun acord (nu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

In cazul unui cuplu despatit de comun acord (nu divortati), in ...

In cazul unui cuplu despatit de comun acord (nu divortati), in urma lichidarii patrimoniului comun prin intelegere, doresc sa-si cumpere fiecare cate o locuinta. Avand in vedere ca nu sunt divortati, care este modalitatea de achizitie, asfel incat nici unul sa nu aiba drept asupra bunului celulilalt (sa nu fie bun comun) si nici drept de mostenire.
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 09:24, 15 Septembrie 2021
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa incheiati la notarul public o conventie de schimbare a regimului matrimonial din cel al comunitatii de bunuri in cel al separatiei de patrimonii. Apoi ceea ce isi va achizitiona fiecare va fi bun propriu.

Insa trebuie sa stiti ca dreptul la mostenire exista pentru sotul supravietuitor, fiind incluse in acest drept si bunurile proprii.
Sa inteleg ca in acest caz, pentru a nu avea drept de mostenire, este mai indicat sa se faca divortul de comun acord si apoi sa-si dobandeasca bunuri proprii?
Da,
Sotul supravietuitor mosteneste 25%, chiar dacă a încheiat conventia matrimoniala de separare de bunuri atat timp cat sunteti casatoriti.


fira_fira63 a scris:

Sa inteleg ca in acest caz, pentru a nu avea drept de mostenire, este mai indicat sa se faca divortul de comun acord si apoi sa-si dobandeasca bunuri proprii?


pt a evita dificultăți ulterioare divorțati si gata,sunt mai multe variante posibile.notar.instanta ,etc.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Septembrie 2021
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna! eu si cu partenerul meu urmeaza sa ne casatorim anul acesta. ... Timea.Melinda Timea.Melinda Buna! Eu si cu partenerul meu urmeaza sa ne casatorim anul acesta. El vrea sa facem un contract prenuptial pentru ca are un apartament pe numele lui si in caz ... (vezi toată discuția)
În ce condiții pot cumpăra un imobil în timpul căsătoriei și sa fie numai al meu? grecudana grecudana Vreau sa cumpăr un apartament cu credit imobiliar, căsătorit fiind. Soția nu este de acord nici cu cumpărarea apartamentului și nici cu creditul. În ce ... (vezi toată discuția)
Conventie inainte si dupa casatorie virgilmohora virgilmohora buna dimineata! eu si viitoarea mea sotie avem varsta de 55 de ani si dori sa ne casatorim civil in curand . eu am 2 copii iar ea are 3, si pentru a nu exista ... (vezi toată discuția)