avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Activitate asa1

Activitate asa1

Cum procedăm dacă am aflat în mod oficial de la conducerea Judecătoriei locale, precum că o dubioasă Asociație de Proprietari care vrea să execute silit mai mulți proprietari este o falsă și total inexistentă persoană juridică, aceasta ne-fiind înscrisă în niciun Registru Public al persoanelor juridice din România, așa cum obligă extrem de clar Codul Civil, mai ales articolele 200-209 și 226-231, coroborate cu articolele 18, 20, 22, 23, 196, 245 din Codul Civil (publicitatea Asociației nu e asigurată) ?
CUM E POSIBIL CA O PERSOANĂ FIZICĂ SAU/ȘI JURIDICĂ SĂ FIE EXECUTATĂ SILIT DE O FALSĂ CREDITOARE, CARE NU FIGUREAZĂ ÎN NICIUN REGISTRU PUBLIC AL PERSOANELOR JURIDICE DIN ROMANIA, ACEASTA FIIND O ASOCIAȚIE DE PROPRIETARI ,,FANTOMĂ", O FALSĂ PERSOANĂ JURIDICĂ, TOTAL INEXISTENTĂ ȘI TOTAL NE-IDENTIFICABILĂ ?
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Postați numai aberații juridice.
Cum calculezi salariul minim dacă, de exemplu, o femeie de serviciu lucrează maxim 2 ore pe zi, știind ca salariul minim se acorda pe baza programului orar de 168 de ore pe luna ?
Femeia de serviciu are în total 32 de ore într-o luna și nu poți impune salariul minim, asta fiind o aberație născocită de unii care se cred mari administratori sau președinți.
Voi încălcați grav mai ales articolul 53 literele g, h și l, deoarece nicio Adunare Generala nu a votat niciodată Fondul de Salarii ANUAL și nici nu a votat angajările și mai ales REMUNERAȚIILE LUNARE.
Președintele și administratorul comit fapte penale dacă impun cheltuieli comune FĂRĂ A AVEA CONSIMȚĂMÂNTUL MEMBRILOR ASOCIAȚIEI, DOAR ÎN URMA UNEI ADUNĂRI GENERALE LEGAL CONVOCATE.
Deja vorbim de comiterea faptelor penale de Delapidare și de Înșelăciune, știind că nu s-au mai convocat Adunări Generale în ultimii 5 ani fiscali, ȘI IMPLICIT, FONDUL DE SALARII ȘI DE INDEMNIZAȚII (și celelalte cheltuieli și fonduri comune) NU A FOST VOTAT ÎN FIECARE AN CONFORM ARTICOLULUI 53 DIN LEGEA NR. 196/2018, DAR REMUNERAȚIILE S-AU MAJORAT TOTAL ILEGAL ȘI ABUZIV ... FĂRĂ APROBAREA VREUNUI MEMBRU AL ASOCIAȚIEI NOASTRE ILEGALE.
Nu e niciun articol de lege care să dea dreptul celor 5 impostori să-i buzunărească pe proprietari fără acordul lor din Adunările Generale ... INEXISTENTE.
Conform articolului 53 literele g și h din Legea nr. 196/2018, toate remunerațiile lunare ale șefilor și ale angajaților oricărei Asociații de Proprietari TREBUIAU VOTATE ȘI APROBATE DE CĂTRE MEMBRII ASOCIAȚIEI DE PROPRIETARI (de către proprietarii care figurează ca membri semnatari în Acordul de Asociere) ÎN CADRUL UNEI ADUNĂRI GENERALE LEGAL CONVOCATE, ÎN FIECARE AN FISCAL.
Cum procedăm dacă în ultimii 5 ani NU S-A CONVOCAT ABSOLUT NICIO ADUNARE GENERALĂ ?
Nu cumva remunerațiile și cheltuielile sau fondurile COMUNE au fost impuse ilegal și abuziv proprietarilor, știind că PREȘEDINȚII SUCCESIVI AI ASOCIAȚIEI DE PROPRIETARI NU AU AVUT CONSIMȚĂMÂNTUL MEMBRILOR ASOCIAȚIEI, ÎN NICIO ADUNARE GENERALĂ OBLIGATORIE ÎN PRIMUL TRIMESTRU AL FIECĂRUI AN FISCAL, TIMP DE 5 ANI ?
Nu am putea invoca mai ales faptele penale de Delapidare, Înșelăciune, Abuz în Serviciu, etc., deoarece am avut în mod ilegal și abuziv pe listele lunare de plată a întreținerii, remunerații și cheltuieli sau fonduri comune FĂRĂ A AVEA ACORDUL VREUNEI ADUNĂRI GENERALE ÎN ULTIMII 5 ANI ?

Art. 53. Adunarea Generală a proprietarilor MEMBRI AI ASOCIAȚIEI DE PROPRIETARI are următoarele atribuții:
g) adoptă hotărâri asupra FONDULUI ANUAL de salarii și indemnizații;
h) ADOPTĂ HOTĂRÂRI ASUPRA CUANTUMULUI INDEMNIZAȚIILOR precum și asupra numărului și funcțiilor personalului încadrat cu Contract Individual de Muncă sau Contract de Prestări Servicii în cadrul Asociației de Proprietari PENTRU BUNA ADMINISTRARE, GESTIONARE ȘI FUNCȚIONARE A CONDOMINIULUI, dar și asupra valorii și a modalităților de contractare, ÎN LIMITA BUGETULUI DE VENITURI ȘI CHELTUIELI;
Nu înseamnă aceste acțiuni abuzive, ca și fapte penale, dacă nu s-au convocat Adunări Generale în ultimii 5 ani ?
În cadrul Asociației de Proprietari în care activez forțat, în ultimii 5 ani nu s-a mai convocat nicio Adunare Generală a celor 505 de membri ai Asociației de Proprietari, și astfel toate hotărârile finale luate în cadrul Asociației noastre s-au votat pe ascuns, de către cei 5 membri ai Comitetului Executiv (inclusiv de către președintele Asociației), FĂRĂ A EXISTA ACORDUL FINAL AL ADUNĂRII GENERALE ANUALE.
Studiind articolele 53-56 din Legea nr. 196/2018 nu am găsit niciun mic paragraf care să dea dreptul legal membrilor Comitetului Executiv să impună angajări, remunerații sau alte cheltuieli sau fonduri comune.
Conform articolului 53, atribuția de a lua hotărâri într-o Asociație de Proprietari este doar în sarcina Adunării Generale.
Conform articolului 55, Comitetul Executiv are doar rolul de a propune angajări, remunerații și alte fonduri comune, în caz contrar intră în atribuțiile Adunării Generale.
Aș vrea să știu dacă există vreun alt articol de lege care să dea dreptul președintelui și celor maxim 4 membri ai Comitetului Executiv să ia hotărâri în mod unilateral și ilegal orice acțiune, FĂRĂ A AVEA ACORDUL UNEI ADUNĂRI GENERALE, care să fi fost convocată strict conform articolelor 46-53 din Legea nr. 196/2018..