Sporul pentru condiții deosebite se acorda la salariul de bază din 2019 sau la salariul de bază actual,in plată? Am obținut acum buletinul de determinare ,iar personalul nu a beneficiat de acest spor până acum.Va mulțumesc
Calcul salariul instituție cultura
Buna seara! Lucrez Intr un muzeu județean și aș dori să vă întreb cum se calculează salariul pornind de la coeficientul dat .In prezent acesta se înmulțește cu 2500 lei,dar salariul minim este in prezent 3300.Este corect ? Exista vreo lege,ordonanța care stabilește calculul prin înmulțirea coeficientul cu 2500 lei? Mulțumesc!
Bună ziua! Doresc închiderea unui cont card credit la Ing,procedura care se face in 30 zile,de la introducerea cererii.In momentul in care am solicitat acest lucru,creditul disponibil pe card,suma ce mi se a acordat mi a fost retrasă,am platit și taxe/comisioane,nu am alte sume ce trebuie returnate ,deci în principiu nu înțeleg pentru ce trebuie sa aștept cele 30 zile.Cand i am sunat ,mi s a comunicat că aceasta este procedura ,și că nu există altă posibilitate decât să aștept.
In acest moment aștept aprobarea unui credit ipotecar,iar contul creditului card din Ing trebuie inchis.Cum ar trebui sa procedez pentru că acest cont sa fie închis mai repede.Multumesc!
Buna ziua ! Am câștigat în instanță acordarea sporului de condiții vătămătoare,spor care trebuia acordat încă din martie 2019.Hotararea instanței este de acordare a acestui spor in procent de 15% din salariul de bază,începând cu martie 2019,data emiterii buletinului de determinare.Acum ,însă apare marea problema...la care salariu de bază se acorda? Cel din 2018 sau 2019,după de s a acordat prima tranșă din măririle salariale conform legii salarizării 153/2017?Va mulțumesc frumos pentru răspuns!
Va mulțumesc!
Cornel Vasile a scris:
Da, poate acorda acest spor in anul 2022,având un buletin de determinare valabil.
Buna ziua!Lucrez in cadrul unui Muzeu Județean,,Din acest an am solicitat Dsp emiterea unui buletin de determinare pentru a putea obține sporul de condiții vătămătoare de până la 15%.,pentru angajații aparținând familiei ocupaționale Cultura .Dsp ul ne a emis Buletinul,dar conducerea instituției susține că nu poate să ne acorde sporul,pentru că aceastea sunt menținute la nivelul anului 2021,și cum în anul precedent noi nu am avut Buletin de determinare,nu am avut nici spor.Am citit și eu art.1al.5din OUG130/2021PRIN CARE SPORURILE SE MENTIN LA NIVELUL LUNII DECEMBRIE 2021,pentru anul 2022,pentru personalul care își desfășoară activitatea în aceleași condiții.Dar tocmai emiterea unui Buletin de determinare nu înseamnă că aceste condiții s au schimbat sau cel puțin sunt recunoscute prin act oficial???
Va rog ,un răspuns clar...se poate sau nu acorda acest spor in anul 2022,având un Buletin de determinare valabil.?Multumesc
Sunt de acord , ca are dreptul sa atace o hotărâre, eu am vrut sa știu daca e obligată sa o facă , având in vedere ca directorul instituției este de acord ca eu sa beneficiez de acest spor. Jurista , însă , spune ca exista anumite prevederi legale prin care este obligată sa atace aceasta prima hotărâre a instanței , astfel având o hotărâre definitiva.
Hotărârea primei Instanțe ar rămâne definitiva in 10 zile de la comunicare , daca ei nu ar daca apel.Mulțumesc!
Buna ziua!As dori sa va prezint următoarea situație : Am câștigat in prima instanța dreptul de a primi spor de condiții vătămătoare (15 0/0 din salariu baza),spor ce mi a fost refuzat la plata de vechea conducere a instituției unde lucrez. Actuala conducere nu are nimic împotriva in a acorda acest spor , însă o poate face doar in urma unei hotărâri judecătorești.( spoturile fiind plafonate la nivelul anului 2020, eu neavând acest spor in anul 2020, cu toate ca Buletinul de determinare prin expertizare emis de Dsp datează din 19.03 . 2019.Conducerea nu a dorit sa emită decizie pentru acordarea acestui spor!)
Actuala conducere ( director) și a exprimat favorabil opinia in ceea ce privește acordarea acestui spor,însă Dna jurista spune ca trebuie sa facă apel pentru ca hotărârea judecătorească sa devină definitiva . Părerea mea este ca o hotărâre poate rămâne definitiva și prin faptul ca nu este atacată.Jurista spune ca este obligată de lege sa meargă pana la ultima cale de atac, fiind vorba de instituție publica , însă in momentul in care i am spus sa mi arate cadrul legal , nu a facut o. Va rog sa ma lămuriti daca intr adevăr este așa cum spune dna. jurista a instituției unde lucrez.Mulțumesc!