este vorba despre obiectul dosarului...reclamantul solicita instantei revocarea contractului de vanzare cumparare....insa a renuntat la judecata...ceea ce inseamna ca, contractul de vanzare cumparare ramane valabil.
vanzatorul nu va poate transmite dreptul de proprietate asupra sarpantei intrucat nici el nu este proprietar si daca nu deveniti proprietar nu va poate trage nimeni la raspundere...
Am nevoie de ajutor....am auzit ca in Alba o mamica a obtinut indemnizatia de 600 lei pentru fiecare dintre tripletii sai....vreau sa promovez si eu o actiune in justitie pentru gemeni si as avea nevoie de practica in primul rand......
ma poate ajuta cineva cu decizia care s-a dat in cazul tripletilor?
O alta problema ar fi ce anume trebuie sa solicit DMPS prin contestatia pe care trebuie sa o fac in termen de 30 de zile de la primirea deciziei .....sa anuleze decizia ? sa o revoce? sau sa solicit anularea in parte a deciziei si acordarea indemnizatiei si pentru cel de-al doilea copil? sau anularea deciziei si acordarea indemnizatiei in cuantum de 1200 lei (respectiv: 600 lei pentru unul dintre copii si 600 lei pentru cel de-aldoilea copil )
Daca fac contestatie la DMPS sau daca promovez o actiune in contencios administrativ dupa indeplinirea procedurii prealabile se va suspenda plata indemnizatiei acordate la acest moment? multumesc!
X a construit o casa pe terenul al carui proprietar este si pentru ca nu a solicitat si nici nu a obtinut autorizatie de construire chiama in judecata unitaea administrativ teritoriala pentru ca inatanta prin hotararea ce va pronunta sa constate ca este proprietarul acestei case, in probatoriu solicita proba cu martori si inscrisuri.... si instanta admite actiunea...
Are oare calitate procesuala pasiva unitatea administrativ teritoriala din moment ce terenul nu ii apartine, nu a fost si nici nu este proprietara terenului si cu atat mai mult a imobilului casa, nu pretinde nici un drept asupra casei...
Voi cum vedeti aceste actiuni in constatare cum este cea de care am facut vorbire? De ce sunt admise asa usor? ok este vorba de accesiune, dar de ce se judeca in contradictoriu cu unitatea administrativ teritoriala? nu-i vad logiga...
daca mai cunosteti situatii de genu spune-ti-mi si mie motivarea instantei.... si mai mult daca aveti o motivare prin care se respinge o astfel de actiune m-ar lamuri si pe mine poate...
astept pareri...merci
Solicitati anularea partiala absoluta titlului de proprietate si includerea dvs in titlu. Chemati in judecata Comisia Locala de aplicare a legilor fondului funciar si Comisia Judeteana pentru aplicarea legilor fondului funciar si pe acel mostenitor pe al carui nume a fost eliberat titlul de proprietate. Faceti dovada cu certificatele de nastere ca sunteti mostenitorii celui de pe urma caruia s-a solicitat reconstituirea.
De ce se supara avocatii cand chiama in judecata persoane fara calitate procesuala pasiva sau fara capacitate de folosinta?
Dupa ce chiama in judecata Primaria, Primarul, Consiliul local, la al n termen chiama Municipiul si se asteapta ca la primul termen de judecata(pentru municipiu) juristul care reprezinta Municipiul sa vina si sa se si judece cauza pentru ca s-au acordat multe termene si pentru ca s-au administrat probe si ca se tergiverseaza procesul si tot asa......
Mai mult considera ca inscrisurile depuse la dosar la termenele anterioare de catre reprezentantii Primariei, Primarului si Consiliului local, desi acestea nu fac referire in nici un fel la Municipiu, trebuie avute in vedere si in cazul in care se judeca la al n termen cu Municipiului......un inscris depus de catre Consiliul Local de unde rezulta ca un anume teren nu face parte din domeniul public sau privat al Consiliului Local nu poate fi interpretat in sensul ca acest teren nu face parte din domeniul public sau privat al municipiului.
Mai mult domnii avocati ar trebui sa mai stie ca juristul care reprezinta institutia nu detine toate informatiile cu privre la un anumit teren situat la Cucuietii din Vale la nr. nu stiu cat si ca este sau nu proprietatea domnului X si ca aceste informatii trebuiesc solicitate de catre jurist la alte directii, birouri, compartimente(care nu au ca unica activitate sa raspunda la acea adresa ci au de solutionat si alte cereri), iar acestea la randul lor trebuie sa caute aceste informatii in registre, in arhiva daca este necesar si sa transmita un raspuns juristului care la randul sau trebuie sa isi formuleze apararile in baza acestora.
Drept pentru care domnilor avocati.....ganditi de 2 ori inainte de a face .....in instanta.......