avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatia de crestere a copilului in cazul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatia de crestere a copilului in cazul gemenilor sau a tripletilor

Am nevoie de ajutor....am auzit ca in Alba o mamica a obtinut indemnizatia de 600 lei pentru fiecare dintre tripletii sai....vreau sa promovez si eu o actiune in justitie pentru gemeni si as avea nevoie de practica in primul rand......
ma poate ajuta cineva cu decizia care s-a dat in cazul tripletilor?
O alta problema ar fi ce anume trebuie sa solicit DMPS prin contestatia pe care trebuie sa o fac in termen de 30 de zile de la primirea deciziei .....sa anuleze decizia ? sa o revoce? sau sa solicit anularea in parte a deciziei si acordarea indemnizatiei si pentru cel de-al doilea copil? sau anularea deciziei si acordarea indemnizatiei in cuantum de 1200 lei (respectiv: 600 lei pentru unul dintre copii si 600 lei pentru cel de-aldoilea copil )
Daca fac contestatie la DMPS sau daca promovez o actiune in contencios administrativ dupa indeplinirea procedurii prealabile se va suspenda plata indemnizatiei acordate la acest moment? multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:43, 14 Noiembrie 2008
Este vorba despre Ionela Danciu a reuşit să obţină, la Curtea de Apel Alba Iulia, anul acesta, admiterea excepţiei de nelegalitate a unui articol din Hotărârea de Guvern 1025/2006, privind indemnizaţiile de creştere a copilului, ea solicitând să i se plătească 800 de lei pentru fiecare dintre cei trei copii.
Pentru a câştiga în instanţă va puteti folosi si de hotărârea Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, dată anul trecut în august. În decizie se prevede că legea care stă la baza acordării indemnizaţiei unice pentru creşterea copilului este discriminatorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nasterea multipla si plata indemnizatiei catalin20009 catalin20009 Dupa cum bine stiti in cazul nasterilor multiple se acorda pentru fiecare copil nascut viu indemnizatie de crestere a copilului. Citind OG 148/2005 actualizata ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie tripleti toporas93 toporas93 buna seara!as vrea sa stiu daca este vriun ajutor din partea statului pentru tripleti,consider ca este un caz special si ar fi nevovie de un ajutor mai mare ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului - gemeni lazarmaria lazarmaria Buna Seara! Avem si noi o problema. Am nascut doua fetite pe data de 28 mai 2005, si timp de doi ani, dar am primit indemnizatia de crestere pentru un ... (vezi toată discuția)