avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie de crestere a copilului - gemeni
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie de crestere a copilului - gemeni

Buna Seara!

Avem si noi o problema.
Am nascut doua fetite pe data de 28 mai 2005, si timp de doi ani, dar am primit indemnizatia de crestere pentru un singur copil. Acum au trei ani si jumate si numai acum am primit vesti din presa ca ar fi trebuit sa primim suma de 800 si 600 RON pentru amandoua fete.
Am primit indemnizatia pana la mai 2007, si am primit atunci si decizia de la DMSSP dar nu stiam, ca ar trebui sa contestam, si am aflat ulterior despre tripletii respectiv gemenii, care au primit pana in urma prin tribunal indemnizatia care se cuvinea si a celorlalti copii. Am incercat in urma sa cerem informatie, dar ni s-a spus, ca daca am primit deja decizia, nu se poate face nimic.
Am citit prin forum si am vazut, ca prin Hot. de Guvern Nr. 1025/2006 asta este discriminatorie si in acest fel s-ar acorda indemnizatia si pentru celalalt copil.
Am scris si o cerere catre DMSSP, dar cererea mi-a fost refuzata, conform informatiilor lor, am primit ce mi se cuvine.

Dupa parerea Dvs., mai putem incerca ceva prin tribunal s-au chiar nu se poate face nimica?
Daca se poate, ce fel de documente am avea nevoie si unde sa ne adresam?

Multumim pentru ajutor.

Maria
Cel mai recent răspuns: lazarmaria , utilizator 11:37, 20 Decembrie 2008
Siungura cale este o actiune in justitie, la Tribunal contra DMSSP care trebuie sa inteleaga ca atunci cind este vorba de gemeni sau tripleti nu avem de aface numai cu o singura nastere, din punct de vedere juridic sunt mai multe nasteri si se elibereaza nu un certificat de nastere comun ci individual tocmai pentru a fi conferite drepturi corespunzatoare fiecarei nasteri si fiecarui copil in parte. In practica judecatoreasca s-a contrurat o asemenea solutie in cazul unor tripleti, hotarirea raminind definitiva si irevocabila.
Multumim mult pentru sfatul dat, o sa incercam$

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a copilului in cazul gemenilor sau a tripletilor Adriana Popescu Adriana Popescu Am nevoie de ajutor....am auzit ca in Alba o mamica a obtinut indemnizatia de 600 lei pentru fiecare dintre tripletii sai....vreau sa promovez si eu o actiune ... (vezi toată discuția)
Nasterea multipla si plata indemnizatiei catalin20009 catalin20009 Dupa cum bine stiti in cazul nasterilor multiple se acorda pentru fiecare copil nascut viu indemnizatie de crestere a copilului. Citind OG 148/2005 actualizata ... (vezi toată discuția)
Fiti alaturi de gemeni si tripleti mama3 mama3 Cred ca fiecare din noi s-a intrebat cum ar fi cu mai mult de un copil... cum ar fi cu doi sau poate chiar cu trei. Si cu siguranta multi dintre noi au mai ... (vezi toată discuția)