Elevi bolnavi la scoala!
Am un copil in clasa intaia. Colegii lui vin bolnavi la scoala si parintii, cand li se reproseaza ceva de catre alti parinti, incep sa urle la noi. As dori sa stiu daca exista vreo lege cu privire la trimiterea copiiilor bolnavi la scoala. Mentionez ca fiul meu este mereu imbolnavit de colegii de clasa, ai caror parinti sunt cel putin inconstienti. Si nu vorbesc doar de simple raceli ci si de boli gen gura-mana-picior.
Buna ziua!
As dori sa stiu ce pot face in conditiile in care cineva ma tot jigneste, public, pe internet. Persoana in cauza posteaza, public, mesaje la adresa mea, aducandu-mi acuze mincinoase cum ca as savarsi ilegalitati.
As dori sa stiu ce pot face in acest lucru!
Va multumesc!
Au firmele dreptul sa ne ceara copii sau scan-uri dupa CI pentru furnizarea serviciilor?
Am facut o comanda de stampila pentru semnatura (semnez multe chestii si nu mai am chef sa stau non-stop sa scriu) si mi s-a cerut un scan dupa CI. Au dreptul sa faca acest lucru?
Mentionez ca nu e semnatura legala. E doar pentru instintarile parintilor (neoficiale, referitoare la nota la un test etc) sau pentru scrisori (din nou, chestiuni neoficiale)
Imi puteti spune in ce lege este stipulat ca sunt obligat sa semnez doar cu cerneala sau pasta de culoare albastra?
Am semnat ceva documente cu Negru si am fost, cum ar zice romanul, "Luat la impins vagoane"
Va multumesc!
Buna ziua!
Sunt profesor intr-o scoala din Satu Mare si am avut in trecut probleme cu un parinte recalcitrant. Fiu-su, in pandemie a facut cateva ilegalitati pe platforma scolii (nu intru in detalii). Tac-su, tot a sustinut ca nu copilul a facut asta si ca nu avem dovezi. Am avut dovezi si l-am confruntat. In final a ramas cu media scazuta la purtare (n-am vrut sa implicam scoala, noi, profesorii, anuntand politia). Cateva zile mai tarziu, individul, a intrat la mine in cabinet, sub pretextul ca ar dori sa discute cu mine situatia scolara a copilului, la materia pe care eu o predau. N-avea programare, iar dat fiind contextul pandemic, nu avea ce cauta acolo. Fiind vaccinat si un om de buna credinta (eu, nu el), am zis: "intrati!". A tot incercat sa-mi vare capcane si toate cele, apoi s-a carat. Dupa cateva zile, aflu ca individul ma filmase cu camera ascunsa. As dori sa stiu ce pot face in aceasta situatie, daca se mai intampla.
Va multumesc!