avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Activitate Vanessa2022

Activitate Vanessa2022

Daca profesoara verisoarei mele se dezbraca in fata ei la meditatie si ii pune filme porno, unde pot sa o reclam ?
De la ANAF eu am inteles ca pentru anii 2015,2016,2017 CASS este deductibila pentru veniturile din cedarea folosintei bunurilor ( veniturile din arenda), nu si pentru veniturile din investitii. Asa este ? Pentru anii 2018-2021 , CASS este deductibila pentru veniturile din cedarea folosintei bunurilor ( veniturile din arenda) ?
ART. 75 - Recalcularea și impozitarea venitului net din activități independente

(1) Organul fiscal competent are obligația recalculării venitului net anual/pierderii nete anuale, determinat/determinată în sistem real, pe baza datelor din contabilitate, stabilit/stabilită potrivit Declarației privind venitul realizat, prin deducerea din venitul net anual a contribuțiilor sociale obligatorii datorate, potrivit prevederilor titlului V - Contribuții sociale obligatorii.

(2) Venitul net anual/Venitul net anual recalculat din activități independente se impozitează potrivit prevederilor cap. XI - Venitul net anual impozabil

CRED CA IN ANII 2015-2017 ESTE VALABIL, poate ca in 2020 nu este valabil, ca art. 75 este abrogat.
Se deduce si CASS.
Venit brut = 44600 lei
Deducere de 40 % = 17840 lei
Venit net realizat = 26760 ( arendasul greseste si plateste un impozit de 2676)
contributie sanatate= 2676 lei
venit net recalculat de 24084 lei ( ii corespunde un impozit de 2408 lei)

ANAF ii da arendatorului inapoi 268 lei.

La mine asa a procedat ANAF.

Dvs ce parere aveti ?

Venitul net realizat= venitul brut - deducerea de 40 %
Contributia de asigurari sociale de sanatate se plateste la venitul net realizat
Venitul net recalculat= venitul net realizat - contributia pentru asigurari sociale de sanatate, la venitul net anual recalculat se plateste impozitul de 10 %

Atentie ! Mie mi-a scris ANAF, ca CASS se deduce doar pentru venitul din arenda, nu si pentru venitul din investitii !

De multe ori arendasul mi-a platit doar o parte din CASS, eu a trebuit sa platesc diferenta si ANAF mi-a dat si o bonificatie de 10 % daca am platit dferenta in 60 de zile de la comunicarea deciziei de impunere .
Cum se calculeaza venitul din arenda ? Eu am vazut ca se calculeaza asa. Venitul brut- deducerea de 40 % = venitul net realizat ; venitul net realizat- constributia de asigurari sociale de sanatate ( 10 %) = venitul net recalcuat; venitul net reclaculat se impoziteaza cu 10 % Este bine sau nu ?
Va multumesc domnule MihailZC ! Bine ca mai dau si eu de un om de treaba ca dvs. sa-mi raspunda la intrebari, ca ati oameni de aici in loc sa-mi rezolve problema mi-au distrus conturile ! Sa va dea Dumnezeu sanatate !
Buna ziua! Acum notarii calculeaza onorarile dupa Ordinul 46/c/2011. Va rog sa binevoiti sa-mi transmiteti dupa care ordin calculat notarii onorariile in 2010. Cumva dupa Ordinul 943/c/2005 ? Dar acolo am observat ca valorile sunt puse si in banii vechi si in banii noi.