avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters64341

Activitate ContSters64341

Nu doresc impacarea . Motivez prin faptul ca acestia au mai fost condamnati impreuna, cu suspendare pentru fapte similare. Dupa ce m-au agresat pe mine , la cateva luni aceeasi , aceleasi fapte. Ma intreb ce se va intampla cu urmatoarea lor victima si din acest motiv nu as dori sa mai treaca si alta persoana prin ceea ce am trecut eu. Multumesc pentru raspuns. Am ajuns la concluzia ca banii nu sunt totul .
Sunt implicat intr-un proces , in care sunt parte vatamata. In acest proces m-am constituit parte civila si in declaratia mea am precizat ca o sa solicit in instanta pretentii. Leziunile , umilintele, numarul de zile de ingrijiri medicale 30 la numar ,interventie chirurgicala ,etc., m-au facut sa cer in instanta o suma pentru daune materiale si o alta suma pentru daune morale. aceste sume cumulate ajung undeva la 15 000 euro. Aceste sume le-am cerut in fata judecatorului in acelasi timp cu audierea mea de catre acesta. Mentionez ca nu am fost reprezentat de catre un avocat . Doi dintre inculpati si-au recunoscut vina si al treilea , care este recidivist nu a mai recunoscut declaratia pe care, acesta a dat-o in fata organelor de ancheta .
Problema este urmatoarea :
Doresc ca instanta sa nu considere ca vreau sa ma imbogatesc si as dori ca la urmatorul termen sa solicit in instanta renuntarea la sumele ca titlu pentru daune materiale de la valoarea X ceruta in instanta, la 1 leu, cu toate ca am depuse acte justificative de mii de lei . Pentru daunele morale , doresc sa solicit tot suma de un 1leu . Dorinta mea este ca acesti inculpati sa primeasca maximul de pedeapsa.
Intrebarile mele pentru dumneavostra sunt urmatoarele :
1. Cum pot solicita aceasta modificare a pretentiilor ? In scris, verbal?
2. Tine cont instanta de acest lucru?
3. Pot cere ca parte vatamata pedeaspsa maxima , fara sa fiu reprezentat de un avocat?
4. Care sunt drepturile mele in instanta?
5. Sa las lucrurile sa decurga de la sine , fara sa mai cer modificare pretentiilor?
Nu stiu cum sa procedez :sorry: Un sfat va rog :sorry:
Inculpatii mi-au facut o propunere de impacare si mi-au oferit o suma de bani prin aparatorul lor . Am refuzat aceasta suma cu speranta ca vor primi pedeaspsa maxima . Am luat in calcul si munca organelor de ancheta , acestia au muncit sa stranga probe , au alergat dupa inculpati prin tara si sincer va spun, pentru mine ca si cetatean, nu ca parte vatamata, conteaza munca lor si chiar nu imi permit sa imi bat joc de acestia, acceptand impacarea, mai ales in instanta !
Va rog sa luati in considerare ca nu imi permit un avocat.
Cum trebuie sa procedez? Multumesc.
In urma cu un an , va prezentam cazul meu . Cei care m-au agresat au fost trimisi in judecata pentru urmatoarele infractiuni : săvârșirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, lovire sau alte violenţe și vătămare corporală, prev. de art. 180 alin. 1, 180 alin. 1 și art. 181 alin 1 Cp cu aplicarea art. 37 lit. a Cp toate cu aplicarea art. 33 lit. a și art. 75 alin. 1 lit a Cp trimis în judecată pentru săvârșirea infracţiunii de tâlhărie prev. de art. 211 alin. 1, alin. 2 lit. b și c alin. 21 lit. a și b Cp., a administrării probelor și a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpaţii......
Dupa acest nefericit incident , mi-am pierdut locul de munca , nu am mai fost in stare sa profesez la un nivel profesionist si avand un job care implica viata altora am evitat riscul de orice fel. Mai mult decat atat , am stat departe de copilul meu mai mult de 30 de zile , nedorind ca acesta sa ma vada in starea in care eram . Va reamintesc ca am fost operat la un ochiul stang , acesta operatie a presupus doua taieturi : intial am fost taiat in zona capul ( tampla stanga ) unde mi s-a indrodus un elevator metalic pana sub pometele stang , incercand in asa fel sa reaseze oasele fracturate. Inchipuiti-va ca toti muschii fetei au fost facuti praf, si totusi acesta interventie nu a reusit . A urmat a doua varianta : am fost taiat pe ridul de sub ochiul stang , deasupra pometelui si mi s-a fixat mesa de titan pe podeaua orbitara. Cand a sosit clipa sa scot platurii care acoperea acesta taietura pe fata am avut un soc, aveam sapte copci si practic semanam cu Frankenstein, nu stiu, parca nu mai eram eu. A trebui sa fac injectii mai mult de o luna pentru a mi se trage sangele din ambii ochi,etc.

Acum a venit ziua scadentei. Miercuri am proces si am hotarat sa cer in instanta daune morale si materiale. Cheltuielile cu operatia au fost foarte mari, nedorind sa raman cu handicap banii au fost ultimul lucru la care m-am gandit. Bonuri si alte cheltuieli n-am strans , mi-a fost prescrisa o crema de 30 g care costa 280 lei , acesta crema am cumparat-o timp de sase luni. Grosul banilor au mers in alta parte....... si nu regret absolut nici macar un banut.
Ce ma intereseaza cel mai mult sunt daunele morale. Cum le pot aprecia real , fara ca o instanta sa considere ca bat campii....vreau sa cer o suma realista, ca titlu de daune morale cu toate ca acesti trei inculpati nu au de unde sa ma despagubeasca.
Pot invoca in instanta pierderea locului de munca?
V-as fi recunoscator daca m-ati ajuta cu cateva sfaturi. Cat despre recuperarea mea , totul este bine , datorita profesionalismului si curajului unui medic de a opera ce altii au refuzat. Cea mai apropiata clinica care putea opera un asemenea caz era in Germania. Astazi tin sa multumesc acestei echipe de medici , cat si dumneavoastra celor care mi-ati fost alaturi . Multumesc.

Buna ziua,
Am un contract de leasing care a ajuns la final , trebuie sa trimit certificatul firmei de leasing pentru a pune o stampila si a intra posesia carti de identitate.
Intrebare :
Cat mai pot circula cu masina pana la inmatricularea definitiva.
Mai pot solicita numere provizorii daca sunt din alt judet.
Pentru aceasta masina trebuie platita taxa de mediu? daca deschid un process pot circula cu masina.?
In contractual de leasing incheiat in 2009 scrie negru pe alb:
Pentru autovehiculele inmatriculate dupa data de 01.07.2008 va trebui achitata "Taxa de poluare pentru autovehicule" al carei cuantum va fi calculate conform OUG 50/2008...... Suma in RON platita de SC .... Leasing la bugetul de stat se va refactura utilizatorului cu TVA odata cu prima rata de leasing, dupa inmatricularea autoturismului de catre societatea de leasing.
In alta ordine de idei masina are ca an de fabricatie 2006, contractual meu de leasing este incheiat in 2009, in perioada 2006 -2009 a mai fost inmatriculata dupa cum urmeaza: 2006 firma leasing, 2009 persoana fizica , 2009 firma leasing ,utilizatorul fiind eu.
Ideea este ca la inmatricularea din 2009 nimeni nu ma pus sa platesc taxe , si astazi sunt fortat sa platesc timbru de mediu, nu am avut posibilitatea de-a o achita inainte de a intra legea in vigoare.
Solutii???
Multumesc
M-am hotarat , o sa cer instantei anularea, pe motiv ca nefiind trecuta ora corect politistul mi-a creat un prejudiciu deoarece angajatorul sustine ca am folosit masina in interes personal , cand aceasta ar fi trebuit sa fie in garaj. o sa cer instantei sa-mi reabiliteze relatia cu angajatorul si poate , anularea :P
Multumesc frumos ptr. raspunsuri . Incercarea moarte n-are
.
Sa recapitulam : ora gresita , cifre gresite , numele agentului scris e ALEXANDru cu lietre mari si mici. din tot Pv -ul ala doar numele meu se intelege, apoi hieroglife , eu consider ca este bataie de joc.
Inca ceva in PV scrie ca fapta savarsita este prevazuta de art. 121 /1/ HG 1391206 aceasta hoatarare nu exista , dar exista aceasta; 121 /1/ HG 1391/2006
Eu daca gresesc platesc, agentul nu ? Poate demonstra ca eu am calatorit in viitor ? Intrebare: daca intru-un exces de zel a pornit aparatul radar si nu era sa zicem in timpul programului si ora trecuta, este gresita intentionat? Eu nu contest contraventia , ci faptul ca am probleme in legatura cu ora trecuta, deoarece nimeni nu ma crede ca nu am fost in zona respectiva la ora mentionata , in timp ce trebuia sa fiu in alta parte.
Buna ziua.
Astazi am luat o amenda radar in localitate, am fost surprins de un MCV in mers. Am prezentat toate actele mi s-a intocmit Pv-ul si am plecat. Acasa am remarcat ca in PV , ora comiterii contraventie e mult mai tarzie decat ora reala , daca ma iau dupa ce este trecut in procesul verbal eu dormeam la acea ora. As putea contesta aceasta amenda mentionand ca seful mi-a spus ca nu aveam ce cauta la acea ora pe drum si ma da afara din diverse motive. Pot face si dovada cu aparatul tahograf ca la acea ora trecuta in PV, masina stationa. Ma ajuta cineva cu un sfat va rog frumos.