avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 376 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Se pot retrage ,modifica, pretentiile pentru daune ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Se pot retrage ,modifica, pretentiile pentru daune materiale si morale ?

Sunt implicat intr-un proces , in care sunt parte vatamata. In acest proces m-am constituit parte civila si in declaratia mea am precizat ca o sa solicit in instanta pretentii. Leziunile , umilintele, numarul de zile de ingrijiri medicale 30 la numar ,interventie chirurgicala ,etc., m-au facut sa cer in instanta o suma pentru daune materiale si o alta suma pentru daune morale. aceste sume cumulate ajung undeva la 15 000 euro. Aceste sume le-am cerut in fata judecatorului in acelasi timp cu audierea mea de catre acesta. Mentionez ca nu am fost reprezentat de catre un avocat . Doi dintre inculpati si-au recunoscut vina si al treilea , care este recidivist nu a mai recunoscut declaratia pe care, acesta a dat-o in fata organelor de ancheta .
Problema este urmatoarea :
Doresc ca instanta sa nu considere ca vreau sa ma imbogatesc si as dori ca la urmatorul termen sa solicit in instanta renuntarea la sumele ca titlu pentru daune materiale de la valoarea X ceruta in instanta, la 1 leu, cu toate ca am depuse acte justificative de mii de lei . Pentru daunele morale , doresc sa solicit tot suma de un 1leu . Dorinta mea este ca acesti inculpati sa primeasca maximul de pedeapsa.
Intrebarile mele pentru dumneavostra sunt urmatoarele :
1. Cum pot solicita aceasta modificare a pretentiilor ? In scris, verbal?
2. Tine cont instanta de acest lucru?
3. Pot cere ca parte vatamata pedeaspsa maxima , fara sa fiu reprezentat de un avocat?
4. Care sunt drepturile mele in instanta?
5. Sa las lucrurile sa decurga de la sine , fara sa mai cer modificare pretentiilor?
Nu stiu cum sa procedez :sorry: Un sfat va rog :sorry:
Inculpatii mi-au facut o propunere de impacare si mi-au oferit o suma de bani prin aparatorul lor . Am refuzat aceasta suma cu speranta ca vor primi pedeaspsa maxima . Am luat in calcul si munca organelor de ancheta , acestia au muncit sa stranga probe , au alergat dupa inculpati prin tara si sincer va spun, pentru mine ca si cetatean, nu ca parte vatamata, conteaza munca lor si chiar nu imi permit sa imi bat joc de acestia, acceptand impacarea, mai ales in instanta !
Va rog sa luati in considerare ca nu imi permit un avocat.
Cum trebuie sa procedez? Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 23 Octombrie 2014
ContSters64341, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters64341 , utilizator 08:09, 23 Octombrie 2014
Din tot ce ați menționat, cel mai important lucru este că Dvs. puteți cere pedeapsa maximă, dar judecătorul decide ce pedeapsă aplică.
Nu vă mai îngrijorați de munca altora. O fac pe bani.
Sfatul meu este să vă împăcați, dacă este posibil.
Nu doresc impacarea . Motivez prin faptul ca acestia au mai fost condamnati impreuna, cu suspendare pentru fapte similare. Dupa ce m-au agresat pe mine , la cateva luni aceeasi , aceleasi fapte. Ma intreb ce se va intampla cu urmatoarea lor victima si din acest motiv nu as dori sa mai treaca si alta persoana prin ceea ce am trecut eu. Multumesc pentru raspuns. Am ajuns la concluzia ca banii nu sunt totul .
Ultima modificare: Joi, 23 Octombrie 2014
ContSters64341, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua.sunt parte vătămată într-o înșelăciune.am plătit ... 1234doro 1234doro Bună ziua.Sunt parte vătămată într-o înșelăciune.Am plătit o sumă de bani unei presupuse firme pentru materiale de construcții care nu mi-au fost ... (vezi toată discuția)
Intelegere amiabila ionelbv ionelbv In urma cu 2 ani am avut parte de un incident neplacut, care s-a soldat cu un proces intentant celor care m-au agresat. Anul acesta(2010), am primit ca ... (vezi toată discuția)
Daune materiale sau morale? Statescu Statescu Buna seara! Intr-un proces penal, ca parte vatamata , sunt si parte civila. Ce daune (materiale si/sau morale, cuantumul lor) ar trebui sa cer pentru ... (vezi toată discuția)