1. Mentionati ca va constituiti parte civila cu o suma pe care o veti preciza ulterior.
2. Daca au disparut bani, parerea mea e ca e vorba de talharie. Obligatoriu va trebui sa specificati numele persoanelor care v-au agresat, eventual adrese si numere de telefon, daca le cunoasteti.
3. Doar medicul legist va putea preciza numarul de zile de ingrijiri medicale. Va trebui sa obtineti cat mai rapid certificatul medico-legal si apoi adresati-va Politiei.
In urma cu un an , va prezentam cazul meu . Cei care m-au agresat au fost trimisi in judecata pentru urmatoarele infractiuni : săvârșirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, lovire sau alte violenţe și vătămare corporală, prev. de art. 180 alin. 1, 180 alin. 1 și art. 181 alin 1 Cp cu aplicarea art. 37 lit. a Cp toate cu aplicarea art. 33 lit. a și art. 75 alin. 1 lit a Cp trimis în judecată pentru săvârșirea infracţiunii de tâlhărie prev. de art. 211 alin. 1, alin. 2 lit. b și c alin. 21 lit. a și b Cp., a administrării probelor și a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpaţii......
Dupa acest nefericit incident , mi-am pierdut locul de munca , nu am mai fost in stare sa profesez la un nivel profesionist si avand un job care implica viata altora am evitat riscul de orice fel. Mai mult decat atat , am stat departe de copilul meu mai mult de 30 de zile , nedorind ca acesta sa ma vada in starea in care eram . Va reamintesc ca am fost operat la un ochiul stang , acesta operatie a presupus doua taieturi : intial am fost taiat in zona capul ( tampla stanga ) unde mi s-a indrodus un elevator metalic pana sub pometele stang , incercand in asa fel sa reaseze oasele fracturate. Inchipuiti-va ca toti muschii fetei au fost facuti praf, si totusi acesta interventie nu a reusit . A urmat a doua varianta : am fost taiat pe ridul de sub ochiul stang , deasupra pometelui si mi s-a fixat mesa de titan pe podeaua orbitara. Cand a sosit clipa sa scot platurii care acoperea acesta taietura pe fata am avut un soc, aveam sapte copci si practic semanam cu Frankenstein, nu stiu, parca nu mai eram eu. A trebui sa fac injectii mai mult de o luna pentru a mi se trage sangele din ambii ochi,etc.
Acum a venit ziua scadentei. Miercuri am proces si am hotarat sa cer in instanta daune morale si materiale. Cheltuielile cu operatia au fost foarte mari, nedorind sa raman cu handicap banii au fost ultimul lucru la care m-am gandit. Bonuri si alte cheltuieli n-am strans , mi-a fost prescrisa o crema de 30 g care costa 280 lei , acesta crema am cumparat-o timp de sase luni. Grosul banilor au mers in alta parte....... si nu regret absolut nici macar un banut.
Ce ma intereseaza cel mai mult sunt daunele morale. Cum le pot aprecia real , fara ca o instanta sa considere ca bat campii....vreau sa cer o suma realista, ca titlu de daune morale cu toate ca acesti trei inculpati nu au de unde sa ma despagubeasca.
Pot invoca in instanta pierderea locului de munca?
V-as fi recunoscator daca m-ati ajuta cu cateva sfaturi. Cat despre recuperarea mea , totul este bine , datorita profesionalismului si curajului unui medic de a opera ce altii au refuzat. Cea mai apropiata clinica care putea opera un asemenea caz era in Germania. Astazi tin sa multumesc acestei echipe de medici , cat si dumneavoastra celor care mi-ati fost alaturi . Multumesc.
Felicitări pentru reușita de a-i aduce în fața judecății pe cei care v-au nenorocit.Cereți orice sumă considerați că meritați în compensarea răului suferit. Și pierderea locului de muncă este o pierdere mare pentru dvs. Solicitați o sumă cât de mare, întrucât instanța o va admite în niște limite rezonabile, dacă va considera că este nejustificată.